Επιλέγουμε για την Κύπρο μας και τα παιδιά μας

Του Θωμά Θωμά*

 

Το κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από την αντανάκλαση της δικής μας ψήφου. Με την ψήφο μας τοποθετούμαστε και λέμε τι κράτος επιθυμούμε, τι πολιτικές επιλέγουμε για να πορευτούμε.

Θα επιλέξουμε αν θέλουμε να πορευτούμε με αυτούς που διαχρονικά και με συνέπεια αγωνίζονται υπέρ των πολλών και κοινωνικά ασθενέστερων. Θα αποφασίσουμε αν επιθυμούμε να έχουμε ποιοτική δημόσια υγεία με στυλοβάτη της τα δημόσια νοσηλευτήρια. Θα αποφασίσουμε αν θέλουμε μία ανθρωποκεντρική ποιοτική δημόσια παιδεία. Θα επιλέξουμε αν θέλουμε εργασιακό μεσαίωνα ή αν θέλουμε εργασία με συμβάσεις όπου θα κατοχυρώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα για πιο αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Θα πούμε αν θέλουμε να συνεχιστεί η αδικία, στις έτσι κι αλλιώς πενιχρές συντάξεις, του 12% ή αν θέλουμε συντάξεις στα πλαίσια των αναγκών μας. Αποφασίζουμε και τοποθετούμαστε αν τασσόμαστε υπέρ αυτών που ξεπούλησαν τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της νεότερης ιστορίας μας. Το πουγκούμπι του εργάτη, του αγρότη, του νέου, τον Συνεργατισμό ή αυτών που ήταν στους δρόμους για να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα και τώρα προσπαθούν να το ξανακτίσουν.

Είμαστε σε προεκλογική περίοδο και όλα τα κόμματα όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες ξεχύθηκαν στους δρόμους, στις πόλεις και στα χωριά. Επισκέφθηκαν απομακρυσμένα χωριά που τα είχαν ξεχασμένα και τα θυμήθηκαν τώρα.

Η κυβέρνηση εξήγγειλε ξαναζεσταμένο φαγητό ως μέτρο στήριξης και αναζωογόνησης της υπαίθρου. Ξαφνικά η ύπαιθρος μπήκε στις προτεραιότητές τους. Αγνοώντας τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της υπαίθρου, αγνοώντας την έλλειψη υποδομών της υπαίθρου, αγνοώντας την έλλειψη θέσεων εργασίας στην ύπαιθρο, αγνοώντας την έλλειψη οδικού δικτύου. Οι δρόμοι (Ανθούπολης – Παλαιχωρίου) (Κοκκινοτριμιθιάς – Τρoόδους) για ακόμη μία φορά μπήκαν στα συρτάρια. Το θέμα για την ύπαιθρο δεν λύνεται με μονοδιάστατες προεκλογικές εξαγγελίες, η λύση του προβλήματος είναι η δημιουργία πραγματικών υποδομών που θα βοηθήσει την ύπαιθρο να ξαναζωντανέψει. Είναι σαν να χρησιμοποιείς παυσίπονο για να θεραπεύσεις μία σοβαρή νόσο.

Η δύναμη εκείνη που στέκεται διαχρονικά, η δύναμη εκείνη που δεν θυμάται αυτούς τους ανθρώπους σε προεκλογικές περιόδους, η δύναμη εκείνη που πάει στα χωριά και δεν ακούει το τετριμμένο «Μα έχει Εκλογές». Είναι μια, είναι το κόμμα των εργατών, των αγροτών, το κόμμα που έχει την ύπαιθρο στις προτεραιότητές του. Αυτό το κόμμα δεν είναι άλλο από το ΑΚΕΛ που στα 95 χρόνια ιστορίας του αγωνίζεται για μία δικαιότερη κοινωνία όσο αυτό γίνεται μέσα στο σύστημα που ζούμε. Αγωνίζεται για ευημερία του λαού. Λάθη έγιναν, παραλείψεις έγιναν, όμως τώρα δεν είναι ώρα, τώρα είναι η ώρα της Κύπρου μας, είναι η ώρα των παιδιών μας.

*Υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.