Επιμένει για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ο Αβέρωφ – Κάνει λόγο για «ταμπού»

Στα περί ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ επιμένει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, επιβεβαιώνοντας εκ νέου το όραμα της Συναγερμικής παράταξης για το μέλλον της Κύπρου.

Μιλώντας στο ιδεολογικό και πολιτικό Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε εκ νέου στα περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας, ενώ δεν έλειψε η τοποθέτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε χαρακτηριστικά: «φτάνει πια με τα ταμπού, η Κύπρος με τη λύση του Κυπριακού να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «αυτός είναι ο μόνος δρόμος για ασφαλή, ενωμένη και ευρωπαϊκή Κύπρο».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ.

Ανέφερε μάλιστα ότι «μπορεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ εδώ και δεκαετίες να βλέπουν στον ύπνο και στον ξύπνιο τους το ΝΑΤΟ, ωστόσο ο κυπριακός λαός έχει άλλη άποψη, επειδή έχει ιδία εμπειρία».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Γιώργος Κουκουμάς – ΑΚΕΛ: Ούτε τώρα, ούτε ποτέ ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Αντίθετος με την προσέγγιση Αβέρωφ Νεοφύτου τάχθηκε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρεάς Μαυρογιάννης, ο οποίος διερωτήθηκε ποια προστασία προσφέρει το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και τι νόημα έχει η συζήτηση για ένταξη της Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy