Επιμένει να αρνείται ενοχή ο ύποπτος για το θάνατο της άτυχης 28χρονης

Σημαντικά τα ευρήματα από την νενομισμένη νεκροτομή της 28χρονης Lesya Bykova από την Ουκρανία, από τα οποία προκύπτει ότι φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού καθώς και και εξωτερικές κακώσεις, ανάεφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ, Μιχάλης Νικολάου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο 31χρονος ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή.

Η νεκροτομή την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας διήρκησε έξι ώρες και ανέτρεψε ουσιαστικά τα αρχικά δεδομένα που έκαναν λόγο για ατύχημα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, από την νενομισμένη νεκροψία προκκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Περαιτέρω, συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου, εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.

Στη βάση της μαρτυρίας των ιατροδικαστών, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του συντρόφου της ηλικίας 31 ετών κατόχου ελληνικού διαβατηρίου και μόνιμου κάτοικου Κύπρου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Νικολάου ανέφερε ότι ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση αν και επιβεβαιώνει, με την κατάθεσή του, ότι ενωρίτερα βρισκόταν με το θύμα προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ατύχημα στην προσπάθεια της άτυχης Lesya Bykova να αυτοφωτογραφηθεί με φόντο την Πέτρα του Ρωμιού.

Ο ύποπτος όταν επικοινώνησε με την Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Νικολάου, είπε ότι ο ίδιος μαζί με φίλη του μετέβησαν στην περιοχή Πέτρα του Ρωμιού και στην προσπάθεια της η 28χρονη να βγάλει μια selfie έπεσε στον γκρεμό.

Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι οποίες αναφέρουν ότι η Lesya Bykova είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy