Επιμένει να μιλά για ένταξη της Κύπρου στην Ελλάδα ο υποψήφιος Λουκάς Σταύρου

Ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία και εναντίωση στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία προωθεί ο υποψήφιος για την Προεδρία, Λουκάς Σταύρου, καταθέτοντας την υποψηφιότητά του ενώπιον του Εφόρου Εκλογών.

«Ως Εθνική Κοινοτιστική Ανασυγκρότηση (ΕΚΑΝ) καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία. Θα την κάνουμε με τον ίδιο τρόπο που εντάχθηκε στην ΕΕ: με άμεση ενσωμάτωση της Εθνικής Φρουράς στις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδος – ένα έθνος, ένας στρατός», είπε στις δηλώσεις του μετά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

Ο κ. Σταύρου σημείωσε επίσης ότι απορρίπτει και τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, και το Ενιαίο Κράτος, στη βάση του Συντάγματος της Ζυρίχης, καθώς, όπως είπε, «η δικοινοτικότητα και το Σύνταγμα της Ζυρίχης πέθαναν το ’63, με την ευθυγράμμιση των πάλαι ποτέ Τουρκοκυπρίων με τον τουρκικό επεκτατισμό». Σκοπός, είπε, είναι η απελευθέρωση, «χωρίς να αποκλείουμε την ένοπλη σύγκρουση με τους κατακτητές».

Επιπλέον, ο κ. Σταύρου δήλωσε ότι απαιτεί την αναθέρμανση των σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ διαμαρτυρήθηκε ότι δεν δόθηκε βήμα για να αναπτυχθούν οι θέσεις του ΕΚΑΝ. Σημείωσε επίσης ότι «κρατούνται άδικα στις φυλακές ο Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός και ο Ηλίας Κασιδιάρης».

Για την οικονομία, είπε ότι απαιτεί κρατικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, την απαλλαγή όλων των δανείων από τους ανατοκισμούς και την επιστροφή των κουρεμένων κεφαλαίων και των ομολόγων. Ακόμα, ζητεί ακύρωση των εκποιήσεων και εκδίωξη των ξένων ταμείων.

«Εναντιωνόμαστε στην τυραννία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και καταθέτουμε το όραμα της αντικατάστασής της με το πολίτευμα του κοινοτισμού: συμμετοχή του λαού σε όλες τις βαθμίδες εξουσίας, για την υπεράσπιση του λαϊκού αυτεξούσιου και την αντίσταση στα σχέδια της Νέας Τάξης, προτείνουμε τη δημιουργία των ενόπλων λαϊκών πολιτοφυλακών», είπε μεταξύ άλλων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy