Επιμένει ο Χριστοδουλίδης στο διορισμό Αριστοτέλους στο γραφείο του Επιτρόπου

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης επιμένει στο διορισμό της Άννας Αριστοτέλους στο γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, παρά τις επιβαρυντικές για το πρόσωπό της αναφορές στην απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση του Κώστα Παπακώστα.

Σε δηλώσεις του στα εγκαίνια του Αστεροσκοπείου και Πλανητάριου Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ερωτηθείς για το θέμα της Α. Αριστοτέλους, ο Ν. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι η Α. Αριστοτέλους «έχει μετατεθεί ως δημόσιος λειτουργός στο Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας». Μάλιστα, αντί να δώσει εξηγήσεις στα όσα του καταλογίζονται για την απόφασή του, έριξε για άλλη μια φορά προκλητικές ατάκες λέγοντας ότι «κάποιοι αρέσκονται να κάνουν κριτική για το οποιοδήποτε θέμα. Είμαστε εδώ για να μας κρίνει όλους η κοινωνία καθημερινά». Επιχείρησε επίσης να διασκεδάσει τις έντονες αντιδράσεις οι οποίες υπάρχουν, λέγοντας ότι η Α. Αριστοτέλους «θα ασχολείται με θέματα εγκλωβισμένων και αγνοουμένων», ενώ για άλλα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του γραφείου, όπως το θέμα των αποδήμων, «κάποιος άλλος θα διοριστεί».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης εισέπραξε πάντως άμεση και αποστομωτική απάντηση από το ΑΚΕΛ, το οποίο σε ανακοίνωσή του παρέθεσε απόσπασμα από την απόφαση του Δικαστηρίου, στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: Η παράλειψη της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών να παραχωρήσει στον αείμνηστο Κώστα Παπακώστα το δικαίωμα αυλισμού «αποτελεί απάνθρωπη μεταχείριση και παραβίαση του δικαιώματός του ως τούτο προστατεύεται από το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ και το άρθρο 8 του Συντάγματος».

«Με άλλα λόγια, η Α. Αριστοτέλους έχει προσωπική ευθύνη για αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση του Κ. Παπακώστα, που κράτησε δύο χρόνια και με την οποία επιδεινώθηκε η υγεία του και οδηγήθηκε στο θάνατο […] Αφού ο Ν. Χριστοδουλίδης δεν σέβεται τη μνήμη του Κ. Παπακώστα, ας σεβαστεί τουλάχιστον τις αποφάσεις του Δικαστηρίου», υπέδειξε το ΑΚΕΛ.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy