Επιμένει ο Δήμος Δερύνειας για τη σύσταση Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης της ελεύθερης Επ. Αμμοχώστου

Επιμένει ο Άντρος Καραγιάννης για σύσταση προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου για τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου στη Δερύνεια μέχρι τον Μάιο του 2024.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Δήμαρχος Δερύνειας είπε ότι δυστυχώς στην επαρχία Αμμοχώστου περιπλέκονται τα πράγματα ακόμα και για τα αυτονόητα. Σημείωσε ότι το θέμα έπρεπε να ρυθμιστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα ο κ. Καραγιάννης διερωτήθηκε, πως θα συντονίζονται μετά τον Μάιο του 2024 που θα τεθεί σε εφαρμογή η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τη στιγμή που τώρα δεν τα βρίσκουν για προσωρινά θέματα.

Παράλληλα σχολίασε και την ανακοίνωση του ΕΒΕΑ ότι η τήρηση της νομοθεσίας στο θέμα της λειτουργίας του προσωρινού Επαρχιακού Συμβουλίου επαρχίας Αμμοχώστου, είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η θεσμική λειτουργία του Δήμου Αμμοχώστου. Ο Δήμαρχος Δερύνειας προκάλεσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου να πει ποιος δήμος είναι ο πρωτεργάτης της προώθησης της επανένωσης του νησιού. Επίσης τόνισε ότι κάποιοι θα καταλάβουν την αξία του ακριτικού δήμου Δερύνειας μετά την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.