Επιμένει στο “επισκέψιμο αγρόκτημα” ο Αβέρωφ – Δούρειος Ίππος για προστατευόμενες περιβαλλοντικά περιοχές

Θέλει το επισκέψιμο αγρόκτημα

Το επισκέψιμο αγρόκτημα ως μέσο για αξιοποίηση της γης πέρα από την καλλιέργεια ή την κτηνοτροφία σκέφτεται ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο θα συμπληρώνει και το εισόδημα γεωργών και κτηνοτρόφων χωρίς να χρειάζεται η εκταμίευση ποσού από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Τις τελευταίες μέρες προβάλλαμε τη θέση μας για το επισκέψιμο αγρόκτημα. Τα τελευταία δέκα με είκοσι χρόνια δεν υπήρχε η δυνατότητα οποιασδήποτε αξιοποίησης της γεωργικής γης πέρα από τη γεωργική καλλιέργεια ή την κτηνοτροφία.

Με την πρότασή μας δίνουμε επιπρόσθετες ευκαιρίες αξιοποίησης για συμπλήρωμα του εισοδήματος του γεωργού και του κτηνοτρόφου μέσα από το επισκέψιμο αγρόκτημα.

Είναι με αυτές τις προτάσεις που χωρίς να εκταμιεύονται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό δημιουργείς επιπρόσθετη αξία και επιπρόσθετο εισόδημα στα νοικοκυριά και στη συγκεκριμένη περίπτωση στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας».

Τι µπορεί να σηµαίνει «επισκέψιµο αγρόκτηµα»… στην Κύπρο

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις σηµειώνουν ότι τα «επισκέψιµα αγροκτήµατα» δεν είναι παρά… ο ∆ούρειος Ίππος για τουριστική ανάπτυξη και του Ακάµα. Ακόµη και εάν τα 8 «επισκέψιµα αγροκτήµατα» που χωροθετούνται εντός των περιοχών Natura 2000 δεν θα χρειαστούν υποδοµές και δεν θα διαθέτουν κλίνες διανυκτέρευσης, ο αυξηµένος νυχτερινός φωτισµός, η αυξηµένη ανθρώπινη παρουσία, ο αυξηµένος κίνδυνος πυρκαγιών αλλά και οι νέοι δρόµοι, η αφαίρεση βλάστησης, η απώλεια οικοτόπων, η όχληση ειδών είναι µερικές από τις πιέσεις που έρχονται πακέτο µε τέτοιες αναπτύξεις.

 

Τι µπορεί να σηµαίνει «επισκέψιµο αγρόκτηµα»… στην Κύπρο

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.