Επιμένει συναγερμικά ο Χριστοδουλίδης… Μηχανές Αβέρωφ για αποδόμηση

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων και απαιτήσεων του κυπριακού λαού εμφανίστηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξήγγειλε χθες την «ανεξάρτητη» υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές.

Ο κ. Χριστοδουλίδης μονολογούσε για 25 λεπτά, προσπαθώντας να πείσει ότι θα είναι «συνενωτικός» και «ανεξάρτητος». Τελικά, όμως, δεν μπόρεσε να απαρνηθεί τη συναγερμική του ταυτότητα. «Όλοι γνωρίζουν, είπε, τη στενή και διαχρονική μου σχέση με τον κόσμο του ΔΗΣΥ. Εργάστηκα, εξάλλου, σκληρά από όποιο αξίωμα και ιδιότητα ο Νίκος Αναστασιάδης μου εμπιστεύτηκε, και του είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων».

Της επίσημης εξαγγελίας Χριστοδουλίδη ακολούθησαν καταιγιστικές αντιδράσεις από το συναγερμικό στρατόπεδο. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, κ. Δημητρίου, ανέφερε ότι «ο κ. Χριστοδουλίδης αποφάσισε να σταθεί απέναντι στην παράταξη που τον ανέδειξε. Απέναντι στην οικογένεια που τον εμπιστεύτηκε». Από τον κ. Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, το «μόνο που ακούσαμε ήταν μια υπεραγορά ευχών και συνθημάτων». «Ένα μόνο τον ενδιέφερε να τονίσει: ότι δεν θα ιδρύσει κόμμα, όπως προφανώς συμφώνησε με το ΔΗΚΟ». Προφανώς και κάτι γνωρίζει ο ΔΗΣΥ για τα «παζάρια» μεταξύ Χριστοδουλίδη και κάποιων στελεχών του ΔΗΚΟ! Ξεκινά λοιπόν η αποδόμηση του κ. Χριστοδουλίδη από τον Αβέρωφ και θα είναι άνευ προηγουμένου. Καθόλου τυχαία η πρόσφατη τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μ. Σχοινιά, υπέρ της υποψηφιότητας Αβέρωφ με έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν τυγχάνει της στήριξης και της αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών κύκλων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε επίσης χθες «πως τους τελευταίους μήνες ταξίδεψε σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και συνομίλησε με χιλιάδες συμπολίτες μας», κάτι που αρνείτο ότι έπραττε και δήλωνε ότι είναι νωρίς να ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας… Αντάλλαξε, είπε, απόψεις με τους πολίτες «για την οικονομία, την κοινωνία, την παιδεία, το περιβάλλον, την υγεία, τη διαφθορά, τα ουσιαστικά και καθημερινά θέματα της ζωής μας, που συχνά απουσιάζουν από το δημόσιο διάλογο». Ψέμα. Τα θέματα αυτά δεν απουσιάζουν από το δημόσιο διάλογο. Ήταν συνεχώς στην ατζέντα του ΑΚΕΛ και της αντιπολίτευσης. Απλά απουσίαζαν από την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο ο κ. Χριστοδουλίδης ήταν μέλος και είχε λόγο και ρόλο και ενεργό συμμετοχή στις αποφάσεις για εννέα χρόνια…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.