Επιμένει στις προτάσεις του ο «απαράδεκτος» Καδής

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου
Έλα στο Google News

Οι αλλαγές στους κανονισμούς των σχολείων θα γίνουν, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, και άφησε αιχμές ότι η ΠΣΕΜ υποκινείται από τρίτους.

Υποστήριξε ότι το λεκτικό των ανακοινώσεων της ΠΣΕΜ είναι παρόμοιο με το λεκτικό των ανακοινώσεων κάποιων άλλων, υπονοώντας το ΑΚΕΛ, το οποίο είναι το μοναδικό κόμμα που διαφωνεί με τις προτάσεις του ΥΠΠ.

Ο κ. Καδής επικαλέστηκε την προηγούμενη ΠΣΕΜ η οποία συμφώνησε με την αλλαγή των κανονισμών και σημείωσε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με δημοκρατικό τρόπο.

Απαντώντας στον Υπουργό, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ Ζαφείρης Δημητρίου τόνισε ότι η προηγούμενη ηγεσία των μαθητών ήταν διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και υπενθύμισε μάλιστα την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως για την λανθασμένη διαδικασία.

Ο Ζαφείρης Δημητρίου σημείωσε ότι οι μαθητές δεν είναι ούτε τρομοκράτες και ούτε υποκινούμενοι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Πέτρος Κουλέρμος είπε ότι είναι σε εξέλιξη κάποιες πρωτοβουλίες και εξέφρασε την ευχή να προκύψει θετικό αποτέλεσμα.

Ο κ. Κουλέρμος είπε ότι στο τέλος της ημέρας και οι γονείς θα πάρουν τις αποφάσεις τους και ευχήθηκε να γίνουν σεβαστές.

Έντονη αντίδραση από ΑΚΕΛ

Ο Υπουργός Παιδείας είναι απαράδεκτος, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου την αναφορά του Κώστα Καδή ότι οι μαθητές είναι υποκινούμενοι.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι επειδή οι μαθητές αντιδρούν στις αποφάσεις του Υπουργού, αυτός τους χαρακτηρίζει υποκινούμενους, δεν κάνει διάλογο μαζί τους και προχωρεί σε αυθαίρετες αποφάσεις.

Επέκρινε το περιεχόμενο της χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας ότι ήταν πενιχρή η παρουσία των μαθητών, κάτι που σημαίνει ότι δεν παρασύρθηκαν από την παραπληροφόρηση που υπάρχει.

Ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι 13 χιλιάδες μαθητές είπαν σε δημοψήφισμα όχι στους νέους κανονισμούς και τόνισε ότι η αντίληψη της δεξιάς είναι οι μαθητές μην οργανώνονται και να μην έχουν άποψη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι οι κυβερνώντες θέλουν να κάνουν αγχωμένους νέους με γνώσεις κονσέρβα, ενώ την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση την έχουν σκοτώσει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.