Επιπλέον χορηγία σε καθηγητή του Παν. Κύπρου

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρα Μάριος Αβρααμίδη και επικεφαλής του Εργαστηρίου Πειραματικής Ψυχολογίας επιλέγηκε για να λάβει επιπλέον επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, για συνέχιση του σημαντικού ερευνητικού έργου που διεξάγει και την εμπορευματοποίηση των ερευνητικών του ιδεών.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, “στο Δρα Αβρααμίδη, ο οποίος κατείχε ήδη ερευνητικό πρόγραμμα στην κατηγορία ERC Starting Grant, απονεμήθηκε επιχορήγηση στην κατηγορία `ERC Proοf of Concept`, ύψους €150.000. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που απονέμεται στον Δρα Αβρααμίδη πρόγραμμα στην κατηγορία αυτή”.

Το καινούριο πρόγραμμα που εξασφάλισε ο Δρ Αβρααμίδης για την ερευνητική πρόταση με τίτλο “VEST: Virtual Environment for Social Skills Training”, διάρκειας 18 μηνών, αποσκοπεί στην ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας στο Εργαστήριο Πειραματικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου για βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων σε άτομα με αυτισμό.

Πέραν από το συντονιστή του έργου, την ερευνητική ομάδα συμπληρώνουν, ο Λέκτορας του Τμήματος Ψυχολογίας και ειδικός σε θέματα αυτισμού Δρ Michael Lombardo, η μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας Δρ Αλεξία Γαλάτη, και ο Διευθυντής Ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρείας Silversky3D VRT Ltd (http://www.silversky3d.com) Δρ Κλεάνθης Νεοκλέους. Τη διαχείριση του έργου θα αναλάβει το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου (http://www.cancyprus.org).

Το “ERC Proof of Concept” Grant απονέμεται, με άκρως ανταγωνιστικές διαδικασίες, σε ερευνητές που κατέχουν ήδη επιχορήγηση ΕRC, με στόχο να χρηματοδοτηθούν δραστηριότητες που αποδεδειγμένα μπορούν να οδηγήσουν σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.

Το 2009, ο Αναπλρηωτής Καθηγητής Μάριος Αβρααμίδης εξασφάλισε, για το πρόγραμμά του με τίτλο “Multiple systems of spatial memory: their role in reasoning and action ”, ερευνητική χορηγία ERC Starting Grant ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, με στόχο τη μελέτη της λειτουργίας της χωροταξικής αντίληψης και μνήμης σε περιβάλλοντα Εικονικής Πραγματικότητας.

Το 2012 έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους €120.000 στην κατηγορία ERC Proof of Concept για το πρόγραμμα με τίτλο “Virtual environments in construction and interior design” που αποσκοπούσε στην ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής Πραγματικότητας για τους τομείς της διακόσμησης χώρου και των κατασκευών.

Σημειώνεται, ότι από τις 10 ερευνητικές χορηγίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) που έχει λάβει η Κύπρος, οι 8 έχουν εξασφαλιστεί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ και τα τέσσερα ERC “Proof of Concept” Grants που έχει λάβει η Κύπρος έχουν επίσης εξασφαλιστεί από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Οι χορηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας θεωρούνται οι πιο ανταγωνιστικές στον ευρωπαϊκό χώρο, καθώς κάθε χρόνο τίθενται υψηλά κριτήρια αξιολόγησης με αποτέλεσμα να χρηματοδοτείται μόλις το 8-9% των υποβαλλόμενων προς αξιολόγηση προτάσεων από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy