Επηρεάζεται η παραγωγή και διάθεση του χαλλουμιού από τον πόλεμο στην Ουκρανία; Τι απαντά ο Κώστας Καδής

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επηρεάζεται η παραγωγή και διάθεση του χαλλουμιού από τον πόλεμο στην Ουκρανία; Τι απαντά ο Κώστας Καδής

Δεν επηρεάζεται η παραγωγή και διάθεση του χαλλουμιού από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής λέγοντας ότι αυτό που προσπαθούν να διαχειριστούν είναι τις αδιάθετες ποσότητες από την περίοδο της πανδημίας.

Μιλώντας στην Λάρνακα, ο κ. Καδής είπε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει περίπου 1 εκ ευρώ στήριξη στους τυροκόμους για να διαχειριστούν τα αποθέματα. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι με τις θετικές προβλέψεις για τον τουρισμό, θ’ αυξηθεί η κατανάλωση. «Το ζητούμενο είναι να πάρει το χαλλούμι την τιμή που του αξίζει και να επωφεληθούν όλοι οι συμμετέχοντες στην αλυσίδα παραγωγής, από τους κτηνοτρόφους μέχρι και τους τυροκόμους».

Ανοικτό, συνέχισε ο κ. Καδής, παραμένει το θέμα των ελέγχων. Για τον έλεγχο του χαλουμιού ΠΟΠ, είπε, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο μηχανισμός ελέγχου με την pro Verıtas. «Μένει να δούμε τί θα κάνουμε με το εμπορικό σήμα στη βάση και των υποδείξεων της Νομικής Υπηρεσίας», ανέφερε. Αναμένονται οι απόψεις της Νομικής Υπηρεσίας για το πώς θα πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στο προϊόν που φέρει το όνομα χαλλούμι, κάτω από το εμπορικό σήμα, πρόσθεσε.

Το χαλλούμι παραμένει το πιο σημαντικό αγροτικό προϊόν του τόπου μας και θέλουμε να το προστατέψουμε και να το αναδείξουμε, σημείωσε ο Υπουργός Γεωργίας λέγοντας ότι γι’ αυτό το λόγο εκδηλώσεις όπως αυτή για το χαλούμι στη Λάρνακα που διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, η εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το ΑΞΙΚ και ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου, είναι πολύ σημαντικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.