Επηρεάζονται πτήσεις από τη στάση εργασίας – Καζάνι που βράζει οι εργαζόμενοι

Καθυστερήσεις σε πτήσεις αναμένεται να δημιουργηθούν από την αυθόρμητη στάση εργασίας του προσωπικού εδάφους οι εργαζόμενοι στις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμια Λάρνακας μετά από μπαράζ απολύσεων για το οποίο ο Υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωνε πως δεν πρόκειται να γίνει.

Ο Γιάννης Καρoύσος διαβεβαίωνε πρόσφατα πως μετά την ένταξη νέων εταιρειών στον τομέα, διασφαλίζονται οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας αποδεικνύονται κενές περιεχομένου αφού οι εταιρείες LGS και Swissport επέδωσαν επιστολές πλεονασμού σε 156 εργαζόμενους, 111 από την LGS  kai 45 από τη Swissport. Αυτό πυροδότησε την οργή των συντεχνιών που κήρυξαν απεργία.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ιουαλιανό, επαρχιακός γραμματέα της ΠΕΟ, λειτουργεί προσωπικό ασφαλείας ωστόσο θα επηρεαστούν πτήσεις από τη στάση εργασίας που σκοπό έχει τη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων για να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα γίνουν δεχτοί οι πλεονασμοί.

Ο αρμόδιος υπουργός είχε δηλώσει δημοσίως ότι το άνοιγμα της αγοράς και η ένταξη νέων εταιρειών στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης δεν πρόκειται να απειλήσει υφιστάμενες θέσεις εργασίες αφού η κυβέρνηση φρόντισε να διασφαλίσει τις θέσεις και μάλιστα με υπουργικό διάταγμα! Ωστόσο, οι δύο εταιρείες, στην πράξη έκαναν άλλα στέλνοντας στην ανεργία 156 εργαζόμενους, όπως αναμενόταν εξαρχής, με επίκληση της μείωσης του κύκλου εργασιών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.