Επισκέφθηκε τις κοινότητες Αστρομερίτη – Περιστερώνας για τα συρματοπλέγματα ο Νουρής – Σε επιφυλακή οι επηρεαζόμενοι

Επίσκεψη στις κοινότητες Αστρομερίτη και Περιστερώνας πραγματοποίησε την Παρασκευή (12/03) ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να τοποθετήσει συρματοπλέγματα κατά μήκος της νεκρής ζώνης.

Οι επηρεαζομενες περιοχές έθεσαν προβληματισμούς, σκέψεις και απορίες, με τον Υπουργό να καθησυχάζει τους γεωργούς και τα κοινοτικά συμβούλια Αστρομερίτη, Περιστερώνας και της κατεχόμενης Κατωκοπιάς.

Ο Νίκος Νουρής βρέθηκε πρώτα στο πολιτιστικό κέντρο Αστρομερίτη, εκεί όπου συναντήθηκε με το κοινοτικό συμβούλιο της ακριτικής περιοχής καθώς και με γεωργούς.


Εν συνεχεία επισκέφθηκε την Περιστερώνα όπου είχε συνάντηση με το κοινοτικά συμβούλια Περιστερώνας και Κατωκοπιάς.

Και σε αυτή την συνάντηση τέθηκαν σκέψεις και απορίες από τα κοινοτικά συμβούλια και τους γεωργούς. Όλοι οι επηρεαζόμενοι από το σχέδιο της κυβέρνησης δήλωσαν ότι είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση και θα επανέλθουν αν δεν λειτουργήσουν τα μέτρα που τους υποσχέθηκε ο Υπουργός.

Συμβολική κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ το Σάββατο

Εξάλλου, οι αγροτικές οργανώσεις διοργανώνουν συμβολική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους αύριο Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 και ώρα 3:00 μ.μ., στο οδόφραγμα του Αστρομερίτη για επιτόπου μελέτη των προβλημάτων που δημιουργούνται στους αγρότες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.