Επίσκεψη Α. Μαυρογιάννη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: Η καταξίωση του τόπου μας, εξαρτάται από την καταξίωση των ανθρώπων του

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, πραγματοποίησε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του Πανεπιστημίου και να συνομιλήσει με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Μενέλαο Μενελάου, όπως επίσης και με φοιτητές και φοιτήτριες.

Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν την επίσκεψη του Α. Μαυρογιάννη, ήταν το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα της φοιτητικής κοινότητας, η ανάγκη για ανέγερση φοιτητικών εστιών, το μεγάλο κόστος διαβίωσης των φοιτητών, όπως επίσης και η ενίσχυση της φοιτητική μέριμνας από πλευράς τους κράτους.

P11 Scaled

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης εξέφρασε τη στήριξη του στη φοιτητική κοινότητα, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και βεβαιώνοντας τους φοιτητές και τις φοιτήτριες πως βρίσκεται δίπλα τους στον αγώνα τους για καλύτερες συνθήκες σπουδών.

Andreasmavrogiannispk 3 Scaled

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί και στο εργοτάξιο της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Εκεί, βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους, συνομιλώντας μαζί τους για τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους σε σχέση με εργασιακά ζητήματα, την ακρίβεια και την ευρύτερη πορεία της χώρας μας.


Από πλευράς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, επεσήμανε πως βασικός του στόχος, είναι η προώθηση της ασφάλειας και υγείας στο χώρο εργασίας, αλλά και η προστασία των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε σήμερα. Μέσα από τη πλήρη απόδοση της ΑΤΑ, την αναβάθμιση των μισθών και τη κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις για δύσκολα και απαιτητικά επαγγέλματα.

Andreasmavrogiannispk 6 Scaled

Σε δηλώσεις του με το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Μαυρογιάννη ανέφερε πως είχε την ευκαιρία να συζητήσει ζητήματα που εγείρονται σε σχέση με το τι πρέπει να κάνει το κράτος για να ενισχύσει περαιτέρω το πανεπιστήμιο και ευρύτερα τη τριτοβάθμια εκπαίδευση, ώστε να ανταποκρίνεται στις φιλοδοξίες και στις ανάγκες του τόπου.

Andreasmavrogiannispk 7 Scaled

«Με τους φοιτητές συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους τρόπους με του οποίους το κράτος θα μπορούσε να σταθεί αρωγός για να βοηθήσει όσο γίνεται να επιλυθούν, ώστε να μπορούν οι φοιτητές μας να αφιερωθούν στις σπουδές τους και να διαπρέψουν. Η καταξίωση του τόπου μας, όπως λέω συχνά, εξαρτάται από την καταξίωση των ανθρώπων μας», επεσήμανε.

Andreasmavrogiannispk 1 Scaled

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.