Επίσκεψη ΑΚΕΛ Λάρνακας στην πυρόπληκτη περιοχή της Ορεινής Λάρνακας

Διαβήματα ΑΚΕΛ για άμβλυνση των προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά

Το προωθημένο κέντρο συντονισμού που έστησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Χοιροκοιτία επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λάρνακας, αποτελούμενη από τον βουλευτή του Κόμματος, Ανδρέα Πασιουρτίδη και τον συντονιστή υπαίθρου του ΑΚΕΛ Λάρνακας, Ρένο Γεωργίου.

Έγινε συνάντηση με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών στους οποίους η αντιπροσωπία έθεσε στη διάθεση τους, τις εθελοντικές ομάδες του ΑΚΕΛ για τις ανάγκες πυρόσβεσης και πυρασφάλειας. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία τους ενημέρωσε ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες κατέκαψε 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο βλάστησης.

Παράλληλα, στο συντονιστικό κέντρο πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τους προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Χοιροκοιτίας, Ελένη Θεοδώρου και Τόχνης, Παντελή Χαραλάμπους. Οι πρόεδροι των Κ.Σ μετέφεραν στην αντιπροσωπεία του Κόμματος τη διαμαρτυρία τους για καθυστέρηση παρά τα παραινέσεις τους στον καθαρισμό των χόρτων από το Τμήμα Δημοσιών Έργων, καθώς επίσης και το πρόβλημα άρδευσης που θα προκύψει λόγω της χρήσης του νερού που αποθηκεύτηκε από τα όμβρια ύδατα για τις ανάγκες πυρόσβεσης.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης σχετικά με τα πιο πάνω αιτήματα ενημέρωσε ότι το ΑΚΕΛ στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα υποβάλει ερώτηση για τις διαδικασίες και τον σχεδιασμό που ακολουθεί το Τμήμα για τον καθαρισμό χόρτων στις ορεινές περιοχές προς αποφυγή του κινδύνου από πυρκαγιές. Παράλληλα, επικοινώνησε με το Τμήμα Υδάτων καλώντας το να συμβάλει στην αναπλήρωση του νερού για άμβλυνση του προβλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy