Επίσκεψη ΑΚΕΛ στο Σπίτι του Παιδιού – «Ανάγκη στήριξης από κυβέρνηση»

«Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, επισκέφτηκε σήμερα το Σπίτι του Παιδιού», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος, βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Κουκουμάς, η επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΑΚΕΛ Σταύρη Καλοψιδιώτου και η επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής του ΑΚΕΛ Ευανθία Σάββα.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ξεναγήθηκε στους χώρους του Σπιτιού του Παιδιού και  ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από εξειδικευμένους λειτουργούς.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ τόνισε το σημαντικό έργο  που επιτελείται  στο Σπίτι του Παιδιού από τον οργανισμό Hope For Children ως διαχειριστή της δομής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες  κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες συνδράμουν στην ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών.

Σημείωσε παράλληλα ότι η δημιουργία αυτών των δομών συνιστά ευθύνη της κυβέρνησης και τόνισε την ανάγκη διαρκούς στήριξης από μέρους του κράτους προς τις ΜΚΟ οι οποίες αναλαμβάνουν το βάρος της διαχείρισης αυτών των δομών. Τέλος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε τη σημασίας της επέκτασης ανάλογων δομών για την προστασία του παιδιού και στις υπόλοιπες επαρχίες.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο του Οργανισμού και θα στέκεται,  συμπαραστάτης και υποστηρικτής, έτσι ώστε αυτές οι δομές να ενισχυθούν και να στηριχθούν περαιτέρω».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.