Επίσκεψη αλληλεγγύης της GUE/NGL στη Μόρια

 

 

Στη Λέσβο βρίσκονται από χθες εννιά ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) προκειμένου «να ενημερωθεί η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και να αναλάβει η ΕΕ τις ευθύνες της γι’ αυτή την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση».
Στόχος της επίσκεψης των εννιά ευρωβουλευτών «είναι να φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης η απελπισία, η οργή και ο πόνος προσφύγων-μεταναστών, αλλά και ντόπιων κατοίκων, θύματα και αυτοί της ευρωπαϊκής πολιτικής, που μετατρέπει ακριτικά νησιά της Ελλάδας σε άτυπες φυλακές και αποθήκες ψυχών και η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί».

Οι πρώτες εικόνες που αντίκρισαν οι εννιά ευρωβουλευτές παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη. Αφού επισκέφθηκαν την κατεστραμμένη από την πυρκαγιά δομή στη Μόρια, οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς μετέβησαν στο χώρο του νέου πρόχειρου καταυλισμού στο Καρά Τεπέ, όπου η κυβέρνηση με καθυστέρηση ημερών και ανεπαρκείς υγειονομικές συνθήκες επιχειρεί να οργανώσει τη στέγαση των πάνω από 10.000 ανθρώπων που περιφέρονται ανέστιοι στο νησί από την ημέρα της πυρκαγιάς στη Μόρια. Έλλειψη χώρων υγιεινής, έλλειψη πόσιμου νερού, συνωστισμός στη διενέργεια των τεστ COVID, συνθήκες προβληματικές και για τους εργαζομένους στο χώρο, συνθέτουν μια εικόνα προχειρότητας.

Η GUE/NGL, πέρα από τη σταθερή θέση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, διεκδικεί την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής της Ευρώπης, που ευθύνεται για τα αδιέξοδα και την πρωτοφανή κρίση που βιώνει σήμερα η Λέσβος.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy