Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ Λεμεσού στη Γ΄ Βιομηχανική Περιοχή Λεμεσού στον Ύψωνα

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών του για μελέτη και προώθηση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη και επαρχία Λεμεσού, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λεμεσού, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, επισκέφθηκε σήμερα βιομηχανικές μονάδες και είχε συνάντηση με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Γ’ Βιομηχανικής Περιοχής Λεμεσού (Ύψωνα). Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν, επίσης, ο Επαρχιακός Γραμματέας και Βουλευτής, Γιώργος Τ. Γεωργίου και τα μέλη της Επαρχιακής Γραμματείας, Μιχάλης Σωκράτους και Γιώργος Αλεξάνδρου.

20200602 115851

Έγινε εκτενής συζήτηση για τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εν λόγω βιομηχανική περιοχή, μεταξύ των οποίων η αναγκαιότητα δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών περιμετρικά της περιοχής και μόνιμου Πυροσβεστικού Σταθμού. Ο δείκτης επικινδυνότητας στην εν λόγω περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλός, δεδομένης της δραστηριοποίησης εργοστασίων χαρτιού, εργοστασίων επεξεργασίας λαδιών και πετρελαιοειδών κ.ά. Σημειώνεται ότι η εν λόγω βιομηχανική περιοχή είναι η μεγαλύτερη στην Κύπρο, με 115 εργοστάσια και 2000 περίπου εργαζόμενους.

Επιπρόσθετα, έχει καταγραφεί η ανάγκη για δεύτερη έξοδο και σύνδεση της βιομηχανικής περιοχής με τον υπεραστικό δρόμο Λεμεσού-Πάφου, αφού η μοναδική όδευση μέσω της οικιστικής ζώνης Αγίου Συλά, εκτός του ότι δεν προσφέρεται λόγω αύξησης της κυκλοφορίας με βαρέα και άλλα οχήματα, αποτελεί και κίνδυνο πρόκλησης δυστυχημάτων. Τέλος, έχει συζητηθεί το θέμα της άνισης μεταχείρισης στις διάφορες βιομηχανικές περιοχές, λόγω του καθορισμού διαφορετικού ύψους ενοικίου, καθώς και η επίσπευση της κατασκευής Βιολογικού Σταθμού.

20200602 120313

Για όλα τα πιο πάνω προβλήματα, το ΑΚΕΛ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς την εκτελεστική εξουσία για την προώθηση και επίλυσή τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.