Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ Λεμεσού στον Δήμο Γερμασόγειας και στον Δήμο Αγίου Αθανασίου

Στο πλαίσιο του διαχρονικού ενδιαφέροντος και της συνεχούς επαφής με τις αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Λεμεσού, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, πραγματοποίησε σήμερα επισκέψεις στους Δήμους Γερμασόγειας και Αγίου Αθανασίου. Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής και Επαρχιακός Γραμματέας Γιώργος Τ. Γεωργίου, ο Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας Στέφανος Στεφάνου και το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Νικόλας Καλογήρου.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τους Δημάρχους, τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων και το εργατικό προσωπικό των Δήμων και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να ενημερωθεί για τα εξειδικευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Έχει διαπιστωθεί για άλλη μια φορά ότι οι Δήμοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση λόγω της υποχρηματόδοτησής τους από το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια, καθώς και την υποστελέχωση που δημιουργούν ουσιαστικά προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επανέλαβε ότι το Κόμμα συμμετέχει δημιουργικά στην εν εξελίξει συζήτηση των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επικεντρώνει τις προσπάθειές του για μια μεταρρύθμιση του θεσμού, με προοδευτικό πρόσημο, προσανατολισμένη και επικεντρωμένη στις καθημερινές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Για μια μεταρρύθμιση που θα αποδίδει στις τοπικές αρχές πρόσθετες και ουσιαστικές εξουσίες και αρμοδιότητες, την ίδια στιγμή που θα τερματίζει την χρηματοδοτική τους εξάρτηση από το κεντρικό κράτος, μέσα από την αύξηση των πόρων των τοπικών αρχών και την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας.

Σε σχέση με συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, το ΑΚΕΛ θα προβεί άμεσα σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προς τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.