Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΑΚΕΛ στο Frederick-Στο επίκεντρο τα θέματα παιδείας

Με επίκεντρο την παιδεία, το αίτημα για αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών και η προώθηση των κυπριακών πανεπιστημίων στο εξωτερικό αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης και οι βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Χρίστος Χριστόφιας, επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Frederick, προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα που απασχολούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Frederick, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους και οι Αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν την Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για την πορεία του Πανεπιστημίου, τα επιτεύγματά του και την ερευνητική του δραστηριότητα και συζήτησαν, επίσης, θέματα στήριξης των φοιτητών και ζητήματα που απασχολούν ειδικά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα. Τόσο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθ. Δημοσθένους όσο και ο κ. Λουκαΐδης ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο και σημαντικό ζήτημα σχετικά με την προσέλκυση φοιτητών από την Ελλάδα.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ για τη συνεχή και με κάθε μέσο στήριξη που παρέχει το Πανεπιστήμιο στους φοιτητές του μέσα από αριθμό υποτροφιών στη μνήμη του Ιδρυτή του Πανεπιστημίου, Μιχάλη Φρειδερίκου, υποτροφιών που στηρίζουν την ακαδημαϊκή αριστεία και ειδικών υποτροφιών στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Νατάσσα Φρειδερίκου, ανάφερε ότι κύριο μέλημα του Πανεπιστημίου είναι η πορεία των φοιτητών του και η συνεχής και πολύπλευρη στήριξή τους.

Ο κ. Λουκαΐδης αφού αναφέρθηκε στην τεράστια συμβολή του Πανεπιστημίου Frederick στην εκπαίδευση του τόπου εξέφρασε την ετοιμότητα του κόμματος «να στηρίξουμε ενέργειες και αποφάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική λειτουργία των Πανεπιστημίων, και ειδικότερα την προσπάθεια των κυπριακών πανεπιστημίων για δημιουργία οργανισμού προώθησης της εκπαίδευσης στο εξωτερικό με σκοπό το να καταστεί η Κύπρος εκπαιδευτικός οργανισμός».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.