Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο του Υπ. Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nikola Selaković

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nikola Selaković πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών. Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 13:40). Εν συνεχεία, ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον ομόλογό του, Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ.κ. Κασουλίδη και Selaković αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο διμερούς συνεργασίας και η εξέταση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης των σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, και οι σχέσεις ΕΕ-Σερβίας. Οι δύο υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κ. Nikola Selaković θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Πρόεδρος της Βουλής θα απονείμει, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, παράσημο στον Πρέσβη της Σερβίας στη Λευκωσία κ. Marko Blagojević για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου – Σερβίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.