Επίσκεψη εργασίας ΥΠΕΞ στο Κατάρ – Θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα Αναστασιάδη στον Εμίρη

Γραπτό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, θα διαβιβάσει στον Εμίρη του Κατάρ, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για τη Ντόχα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως κατά την παρουσία του στη Ντόχα ο κ. Κασουλίδης θα γίνει δεκτός από τον Εμίρη του Κατάρ στον οποίο θα διαβιβάσει γραπτό μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη και θα συναντηθεί επίσης με τον ομόλογο του, Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani με τον οποίο θα ανταλλάξει απόψεις επί ευρείας θεματολογίας με έμφαση σε διμερή, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών, στο πλαίσιο της συνάντησης τους, αναμένεται να προβούν σε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ενώ θα εξετάσουν και τρόπους εμβάθυνσης τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει τον ομόλογο του για τον τρόπο με τον οποίο η πλευρά μας αντιλαμβάνεται τα επόμενα βήματα σε σχέση με τη διαδικασία επανένωσης της Κύπρου. Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης για τις περιφερειακές προκλήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόλπου.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy