Επίσκεψη φοιτητών Πανεπιστημίου Neapolis στην Πλατεία Ελευθερίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, εκπαιδευτική επίσκεψη από τους τελειόφοιτους φοιτητές του κλάδου Αρχιτεκτονικής και του μεταπτυχιακού του κλάδου Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Πανεπιστημίου Neapolis της Πάφου στον χώρο εργοταξίου της Πλατείας Ελευθερίας. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της LOIS Builders.

Visit from Neapolis students Paphos to Plateia Eleftherias

Η επίσκεψη στο εργοτάξιο περιελάμβανε δυο στάδια, το πρώτο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λαϊκή Γειτονιά, με την ευγενική χορηγία του Δήμου Λευκωσίας κατά το οποίο έγινε παρουσίαση του έργου και των τεχνικών προκλήσεων που αυτό παρουσιάζει, και το δεύτερο, κατά το οποίο οι φοιτητές περιηγήθηκαν στο χώρο εργοταξίου προκειμένου να έρθουν σε άμεση επαφή με το υπό κατασκευή έργο.

Κατά την παρουσίαση έγινε αναφορά στο γενικό πλαίσιο σχεδιασμού, στα κύρια αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, στο μέγεθος αλλά και στο χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του έργου, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι τεχνικές ιδιαιτερότητες τις οποίες αυτό παρουσιάζει λόγω του ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού. Όσον αφορά στις τεχνικές ιδιαιτερότητες, παρουσιάστηκαν οι κατασκευαστικές μέθοδοι με τις οποίες η Εταιρεία αντιμετωπίζει την πολυπλοκότητα του έργου και οι ιδιαίτερες κατασκευαστικές απαιτήσεις που αυτό έχει, οι οποίες δεν εντάσσονται στις έως σήμερα διαδεδομένες πρακτικές. Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο του εργοταξίου από τον υπεύθυνο του έργου Δρ. Ιορδάνη Χιδίρογλου αλλά και από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Νικόλα Λοή.

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης οι φοιτητές μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με τα βασικά στοιχεία και υλικά της κατασκευής. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των κατασκευαστικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται στο έργο προκειμένου οι φοιτητές να μπορέσουν να κατανοήσουν, όσο το δυνατόν καλύτερα, την πρακτική εφαρμογή των πληροφοριών που τους δόθηκαν κατά την αρχική παρουσίαση.

www.loisbuilders.com

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy