Επίσκεψη Γ.Γ. ΠΕΟ στην Cyta – «Πρέπει απαραίτητα να παραμείνει οργανισμός κοινής ωφελείας»

«Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΠΕΟ αποτελούμενη από την Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον Γ.Γ. της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκο Γρηγορίου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Κλαδικής ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA Νίκο Καρατζιά στα γραφεία της Cyta όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ και τον ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή (ΑΕΔ) της», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΕΟ.

Αναλυτικά:

«Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης της ΠΕΟ στο ρόλο που διαδραματίζει η CYTA ως Ημικρατικός Οργανισμός στην κοινωνία και στην οικονομία της χώρας. Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους επανέλαβε τη θέση αρχής της ΠΕΟ ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις σημειώνοντας ότι η Cyta πρέπει απαραίτητα να παραμείνει οργανισμός κοινής ωφελείας. Υπέδειξε ότι με τα αποτελέσματα που καταφέρνει η Cyta, αποδεικνύει ότι μπορεί να αντέξει σε συνθήκες ανταγωνισμού.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχουν περιθώρια εκσυγχρονισμού στο θεσμικό πλαίσιο και τρόπο λειτουργίας της Cyta ώστε να είναι ένας σύγχρονος και ευέλικτος οργανισμός κοινής ωφελείας και ότι η ΠΕΟ θα συμβάλει εποικοδομητικά και σε αυτή την κατεύθυνση με τη στάση της.

Σε σχέση με τα εργασιακά ζητήματα, η Γ.Γ. της ΠΕΟ εξέφρασε την ικανοποίηση της για το διάλογο και τις υγιείς εργασιακές σχέσεις που υπάρχουν στη Cyta. Τόνισε την αντίθεση της σε όποια φαινόμενα παρουσιάζονται με μορφές απασχόλησης που έχουν χρησιμοποιηθεί από την Αρχή, όπως αγορά υπηρεσιών, που συνιστούν απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
Η Γ.Γ. της ΠΕΟ ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και ο διάλογος για ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που εκκρεμούν.

Ειδικότερα όσον αφορά το ωρομίσθιο προσωπικό τόνισε την ανάγκη για να βρεθούν λύσεις στα πιο σημαντικά και άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η ομάδα εργαζομένων που είναι η αύξηση στα ημερομίσθια τους, η διασαφήνιση των ρόλων και καθηκόντων που θα εκτελούν και γενικότερα η βελτίωση των όρων εργασίας τους.

Παράλληλα σημείωσε γι’ αυτήν την κατηγορία των εργαζομένων χρειάζεται να γίνουν τέτοιες ρυθμίσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εμπίπτουν στο συνταξιοδοτικό σχέδιο που συζητείται αυτήν την περίοδο στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση.

Ειδική μνεία έγινε για την ανάγκη άμεσου τερματισμού του άδικου μέτρου της αποκοπής 10% στο νεοπροσλαμβανόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τέλος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Cyta για τη συνάντηση και ανέφερε ότι η ΠΕΟ θα είναι πάντα έτοιμη για δημιουργικό διάλογο για το καλό της Cyta και των εργαζομένων της, έχοντας όμως πάντα ως γνώμονα την ανάγκη η Cyta να παραμείνει οργανισμός κοινής ωφελείας συνεισφέροντας στην οικονομία και την κοινωνία και την ίδια ώρα να έχει υγιείς εργασιακές σχέσεις που δεν θα ευνοούν σε καμία περίπτωση την απορρύθμιση της εργασίας.

Ο Πρόεδρος και o ΑΕΔ της Cyta ευχαρίστησαν την αντιπροσωπεία της ΠΕΟ και τη Γ.Γ. της, για τη στήριξη στον οργανισμό διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει συναντίληψη όσον αφορά τους μακροπρόθεσμους στόχους της Cyta και ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy