Επίσκεψη στις Φυλακές μόνο εάν είστε στέλεχος του ΔΗΣΥ


Τον Δεκέμβριο του 2017 η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά είχε ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης όπως επισκεφθεί τις κεντρικές φυλακές για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί. Ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου αρνήθηκε την επίσκεψη με την δικαιολογία ότι αποτελεί πάγια πρακτική να μην γίνονται επισκέψεις στις κεντρικές φυλακές σε προεκλογική περίοδο.

Μερικές μέρες αργότερα, η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποψήφιου στις προεδρικές εκλογές μαζί με στελέχη και πρώην βουλευτίνες του ΔΗΣΥ επισκέφθηκαν τις κεντρικές φυλακές και συζήτησαν με τις φυλακισμένες στην γυναικεία πτέρυγα.

dsc 1348

Μετά από αυτή την εξέλιξη, το ΑΚΕΛ ζήτησε όπως αντιπροσωπεία του επισκεφθεί τις κεντρικές φυλακές για να ανταλλάξει ευχές και να συζητήσει για την κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα τόσο με τους φυλακισμένους όσο και με τους δεσμοφύλακες.

Ο κ. Ιωνάς αρνήθηκε εκ νέου την επίσκεψη με την αιτιολογία ότι δεν προβλέπεται μια τέτοια επίσκεψη από την ισχύουσα νομοθεσία.

ionas 1ionas 2
Προχθές, η Βουλευτίνα του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου διαφήμιζε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την επίσκεψη της στις Κεντρικές Φυλακές και «την προσωπική ικανοποίηση των φυλακισμένων για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από την Διεύθυνση» θέλοντας να δείξει ότι συζήτησε και με τους φυλακισμένους.

125997602 10158669486908796 3172204664463634319 n

Δυστυχώς από ότι φαίνεται η επίσκεψη στις κεντρικές φυλακές γίνεται μετά από επίδειξη της κάρτας μέλους τους ΔΗΣΥ.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News