Επίσκεψη της Κυπριακής Επ. Εξωτερικών στο Κίεβο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, λέει ο Πρόεδρός της

epaselect epa09796498 Anti-tank Czech hedgehogs in downtown Kiev (Kyiv), Ukraine, 02 March 2022. Russian troops entered Ukraine on 24 February prompting the country's president to declare martial law and triggering a series of announcements by Western countries to impose severe economic sanctions on Russia. EPA/ZURAB KURTSIKIDZE
  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επίσκεψη στο Κίεβο, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, σκοπεύει να πραγματοποιήσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών είπε την Τρίτη ο Πρόεδρός της, Χάρης Γεωργιάδης, έπειτα από τηλεδιάσκεψη με την αντίστοιχη Επιτροπή του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Σε δηλώσεις του, μετά την συνεδρία της Επιτροπής, ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι είχαν κοινή συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης με την αντίστοιχη Επιτροπή του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ήταν «μια σημαντική συνάντηση», κατά την οποία είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής του ουκρανικού κοινοβουλίου.

«Εκφράσαμε την ξεκάθαρη, αμέριστη στήριξή μας στην Ουκρανία η οποία δέχεται μια απαράδεκτη εισβολή από την Ρωσία», είπε, προσθέτοντας ότι τόνισαν ότι «για εμάς είναι ζήτημα αρχής.»

«Δεν αφορά καν μόνο την Ουκρανία, είναι ένας αγώνας της Δημοκρατίας απέναντι στον αυταρχισμό και τον αναθεωρητισμό και ξέρουμε από πρώτο χέρι, λόγω Τουρκίας, τι σημαίνει να δέχεσαι εισβολή, τι σημαίνει να βιώνεις μια κατοχή», είπε.

Σημείωσε, ακόμα, ότι συμφώνησαν με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους, ότι στο επόμενο διάστημα, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών στο Κίεβο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.