Επίσκεψη ξένων αντιπροσωπειών Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων στον Δ.Πάφο

Τον Δήμο Πάφου επισκέφτηκαν ξένες αντιπροσωπείες του Περιφερειακού Δικτύου Πανεπιστημίων και Πόλεων που έλαβαν μέρος στην ιδρυτική συνέλευση του Δικτύου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το πρωί  της Τρίτης οι αντιπροσωπείες, συνοδευόμενες από τον Δήμαρχο Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΤΕΠΑΚ και του Pafos Innovation Center, το οποίο φιλοξενεί προσωρινά το AUB Mediterraneo.

Ακολούθησε επίσημη συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάφου στο Δημοτικό Μέγαρο κατά την οποία ο κ. Φαίδωνος ανέπτυξε το όραμα του για να καταστεί η Πάφος ένας περιφερειακός κόμβος ανώτατης εκπαίδευσης και καινοτομίας, όπως αναφέρεται.

Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα του Δήμου Πάφου να γίνει η Πάφος η μόνιμη έδρα του νεοσύστατου δικτύου.

Από πλευράς τους οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο για την θερμή φιλοξενία, και τα συγχαρητήρια τους για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το δίκτυο και να φιλοξενήσει στην πόλη την ιδρυτική συνέλευση, προστίθεται.

Ακολούθως το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στο Pafos Innovation Center η ιδρυτική συνέλευση του δικτύου κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς οι ιδρυτικοί του σκοποί και τα επόμενα βήματα.

Ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, το Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας, το Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, το Πανεπιστήμιο Birzeit της Παλαιστίνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy