Επίσκεψη ξένων διπλωματών στο ΤΕΠΑΚ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών

Ξένοι διπλωμάτες που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου, επίσημη επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτιστικής και οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του στρατηγικού στόχου του ΤΕΠΑΚ για ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησής του, μέσω της ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με ξένες χώρες και Πανεπιστήμια.

Οι ξένοι διπλωμάτες έτυχαν υποδοχής από την ηγεσία του Πανεπιστημίου στο κτήριο της Πρυτανείας και ακολούθως ξεναγήθηκαν σε ιστορικά κτήρια του ΤΕΠΑΚ και της πόλης της Λεμεσού.

Στη συνέχεια, έλαβαν μέρος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη, Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη.

Ο Πρύτανης προέβη σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς από την ίδρυση του ΤΕΠΑΚ μέχρι σήμερα και παρουσίασε τα ακαδημαϊκά Τμήματα, τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου.

Φωτο 3 1

Αναφέρθηκε, επίσης, στους βασικότερους αναπτυξιακούς και κτηριακούς σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου, με έμφαση στη δρομολογημένη ανέγερση των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ, το μεγαλύτερο έργο υποδομής του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, το οποίο θα συμβάλει ουσιαστικά στην κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών για στέγαση των φοιτητών του ως επίσης στην ποιοτική αναβάθμιση της φοιτητικής εμπειρίας και φοιτητικής ζωής.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο σημαντικό έργο που γίνεται στο ΤΕΠΑΚ στο πλαίσιο προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας καθώς και στα επιτεύγματα των ακαδημαϊκών του, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως ανέφερε, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου.

Ο Πρύτανης παρουσίασε τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΤΕΠΑΚ με στόχο τη διασύνδεσή του με τη βιομηχανία καθώς επίσης την ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στη Συμμαχία των οκτώ ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου(EUt+).

Αναφέρθηκε, τέλος, στις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει και προωθεί το Πανεπιστήμιο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, στο πλαίσιο των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και για την έμπρακτη στήριξη των φοιτητών και φοιτητριών που το έχουν ανάγκη.

Της παρουσίασης του Πρύτανη προηγήθηκε η προβολή ενός νέου βίντεο για τη φοιτητική ζωή στο Πανεπιστήμιο το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια φοιτητριών και φοιτητή του ΤΕΠΑΚ και καλωσόρισμα από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ Δρ Μαρίνο Βουκή.

Κατά την άφιξη των ξένων διπλωματών στο κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Πρύτανης και ο Σουηδός Πρέσβης κ. Anders Hagelberg εγκαινίασαν την έκθεση «Re:Waste» με θέμα «Βιώσιμες ιδέες και λύσεις με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων», η οποία θα φιλοξενείται στο αίθριο του κτηρίου μέχρι 10 Ιουνίου, με τη στήριξη της Ad Hoc Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξής του ΟΗΕ. Η έκθεση έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τη κοινωνία για την παγκόσμια κρίση που έχουν προκαλέσει τα απόβλητα και να δείξει τους τρόπους που η Σουηδία επανεξετάζει τη διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχητική εξέλιξη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση. Παρών στην εκδήλωση, εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Στέλιος Γεωργιάδης.

www.cut.ac.cy | Τηλ.: +357 2500 2409 | Ηλ. ∆ιεύθυνση: [email protected]

Facebook: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου | Twitter: CyprusUniversityTech @CyUniTech

Instagram: cyprusuniversitytechnology | YouTube: Cyprus University Technology

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.