Οι διεργασίες για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» και οι χθεσινές επαφές του κόμματος Εθνικής Ενότητας που έχει λάβει την εντολή σχηματισμού, είναι μεταξύ των κύριων θεμάτων στα πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων σήμερα. Κύρια θέματα είναι επίσης η απόφαση του «δικαστηρίου» στην δίκη της Αφρίκα και το πως τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια και η πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας επηρεάζουν την εγγραφή νέων φοιτητών στα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Σήμερα η απόφαση» γράφει ότι σήμερα στις 14.00 το «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας θα ανακοινώσει την απόφασή του για την υπόθεση εναντίον της εφημερίδας, που είναι γνωστή ως η υπόθεση τα καρικατούρας που δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2017 και αφορούσε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν. Στο δημοσίευμα η εφημερίδα δίδει κάποια στοιχεία για την δίκη και τις κατηγορίες που προσάπονται στην Αφρίκα. Στο άλλο θέμα του πρωτοσέλιδου γράφει ότι η συντεχνία των δασκάλων KTOS και των δημοσιογράφων Basin Sen καλούν τον κόσμο, την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης, να βρίσκονται μπροστά από το «δικαστήριο».

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Αναζητείται ο πιθανός εταίρος» αναφέρεται στις χθεσινές επαφές του ΚΕΕ με τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για την δημιουργία «κυβέρνησης» συνεργασίας σημειώνοντας ότι από την συνάντηση με το κόμμα του Λαού δεν προέκυψε χθες συμφωνία, ενώ τρία είναι τα πιθανά σενάρια. Αλλού αναφέρεται στην ανατροπή οχήματος από δρόμο, το οποίο σταμάτησε σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα οι τρεις νέοι επιβαίνοντες να τραυματιστούν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εγκαινιάστηκε μια νέα έκθεση στο «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή που αφορά εκπαιδευτικό υλικό του «πανεπιστημίου».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Ή ΚΕΕ – ΚΛ ή πρόωρες εκλογές» γράφει ότι αυτά φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα σενάρια μετά τον χθεσινό πρώτο γύρο των επαφών του προέδρου του ΚΕΕ με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα αναφέρεται στη δήλωση του Βρετανού Υπουργού Ευρώπης, Άλαν Ντάνκαν και γράφει ότι η ε/κ πλευρά υπέβαλλε παράπονο στην Βρετανή Πρωθυπουργό. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε πως θα γίνει γεώτρηση και στην αδειοδοτημένη θαλάσσια ζώνη του ψευδοκράτους.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Υπάρχει συστηματική επίθεση εναντίον των πανεπιστημίων μας» γράφει ότι η μείωση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας και τα ακριβά αεροπορικά εισιτήρια, που επηρεάζουν και τους πολίτες, χρησιμοποιούνται από κάποιους κύκλους – όπως γράφει – ως προπαγάνδα ενάντια στα «πανεπιστήμια» που λειτουργούν στα κατεχόμενα. Αλλού αναφέρεται στις επαφές Τατάρ χθες και στην δήλωσή του ότι όλοι πρέπει να ενεργήσουν γνωρίζοντας τα όρια που έχουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα περιστατικά σκολίωσης είναι πολύ περισσότερα από ότι κάποιος υπολογίζει.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Οι φίλοι να αντιληφθούν και την δημοκρατία» προτάσσει τις δηλώσεις Τατάρ και Οζερσάι μετά την συνάντησή τους για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» αλλά και την δήλωση Ερχιουρμάν ότι εδώ και πολύ καιρό υπάρχει μια φόρμουλα για μια «κυβερνητική» συνεργασία και ευχήθηκε σε αυτούς που θα την απαρτίσουν (ΚΕΕ και ΚΛ) καλή επιτυχία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο θεσμός του «συμβούλου» («υπουργών» και «θεσμικών» αξιωματούχων) μπαίνει στο ράφι, και 39 άτομα πρέπει να επιστρέψουν στις κανονικές τους θέσεις. Αλλού γράφει ότι τέθηκε σε ισχύ η θερινή τιμολόγηση της «αρχής ηλεκτρισμού» που θα ισχύει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.