Ενας χρόνος από την επίθεση ακραίων στοιχείων και εποίκων εναντίον της Αφρίκα και η εφημερίδα σήμερα αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της σε εκείνη την ημέρα. Αλλα θέματα είναι η ακρίβεια στις τιμές λαχανικών και φρούτων, οι πληρωμές – μαϊμού για τις μεταφορές μαθητών και φοιτητών και οι φάκελοι εναντίον του πρώην «πρωθυπουργού», πρώην προέδρου του ΚΕΕ και νυν «βουλευτή» Χουσείν Οζγκιουργκιούν για διάφορες υποθέσεις ατασθαλιών.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Μαύρη μέρα» αναφέρεται στην επίθεση που δέχθηκε πέρυσι η εφημερίδα και δημοσιεύει την φωτογραφία των διαδηλωτών έξω από τα γραφεία που κινούνται απειλητικά εναντίον του Μουσταφά Ακιντζί. Στο πρωτοσέλιδο αναγράφεται «22 Ιανουαρίου…Δεν ξεχάσαμε, δεν θα ξεχάσουμε. Δεν μας φιμώσατε, δεν μπορείτε να μας φιμώσετε, δεν θα μας φιμώσετε». Σε άλλο θέμα γράφει ότι η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπου Basın Sen θα προβεί σε δήλωση σήμερα έξω από τα γραφεία της Αφρίκα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Δεν υπάρχει διαφορά των παζαριών» γράφει ότι οι τιμές λαχανικών και φρούτων στις λαϊκές αγορές έχουν πλησιάσει πλέον τις αντίστοιχες στις υπεραγορές και ενόσω η κατάσταση είναι τέτοια, δεν υπάρχει λόγος για κάποιον να πάει στη λαϊκή. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε πως αρχίζουν γεώτρηση στ’ ανοικτά της Κύπρου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αυξάνεται ο κατώτατος μισθός κατά 20%.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Πληρωμή 419 χιλιάδων ΤΛ σε δήθεν μαθητές» γράφει ότι αυτό διαπιστώθηκε σε έρευνα του «συμβουλίου ελέγχου και επιθεωρήσεων» για τις πληροφορίες περί ατασθαλιών στις πληρωμές του «κράτους» για την μεταφορά μαθητών. Αλλού γράφει ότι ανησυχία προκαλεί η εικόνα των πλαστικών κουτιών από γεωργικά φάρμακα στην παραλία της Λεύκας, δημοσιεύοντας σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σύμφωνα με την έκθεση του κέντρου έρευνα για τους πρόσφυγες, την ταυτότητα και τα δικαιώματα, ο κόσμος βαθμολογεί πολύ χαμηλά την πολιτική και «πολιτειακή» δομή στα κατεχόμενα.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Παραδόθηκε στην αστυνομία η παραπληροφόρηση» αναφέρεται στην ολοκλήρωση των 4 φακέλων εναντίον του Χουσείν Οζγκιουργκιούν για υποθέσεις ατασθαλιών και σε αυτούς περιλαμβάνεται η παραπληροφόρηση από τον πρώην πρόεδρο του ΚΕΕ και νυν «βουλευτή» προς τη «βουλή» όσον αφορά το πόθεν έσχες του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ακυρώθηκαν οι παραχωρήσεις τίτλων σε 185 βιομηχανικά οικόπεδα, όπου εδώ και 10 χρόνια δεν έχει γίνει οποιαδήποτε εργασία. Αλλού φιλοξενεί συνεντεύξεις των Πρέσβεων της Γερμανίας και της Γαλλίας στην εφημερίδα για το πώς οι χώρες τους ξεπέρασαν την μεταξύ τους εχθρότητα.

ΣΣ: Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) δεν παραλήφθηκε από το ΚΥΠΕ σήμερα.