Η χθεσινή συζήτηση στη «βουλή» για τη στήριξη του ντόπιου εργατικού δυναμικού, οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, μαζί με άλλα προβλήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ακρίβειας στις τιμές των κρεάτων και το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Seaside στην παραλία Αμμοχώστου, είναι τα κύρια θέματα στις πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Σας γνωρίζουμε καλά εσάς» αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του γγ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ για τις αντιδράσεις των εργοδοτών στο ταμείο επιδότησης επιτόπιου προσωπικού που δημιούργησε το «υπουργείο εργασίας». Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν χθες από τα θεωρία της «βουλής» μέλη της συντεχνίας των τ/κ καθηγητών, οι οποίοι στάθηκαν όρθιοι φορώντας μαύρες μπλούζες που έγραφαν «πες όχι στον προσφυγικό νόμο» την ώρα που η εν λόγω «νομοθεσία» συζητιόταν στην ολομέλεια. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεχίζονται οι ασκήσεις με βολές στην Κυρά της Μόρφου και αυτή τη φορά υπήρξε προειδοποίηση προς τον κόσμο να μην πλησιάσει στην γύρω από το πεδίο βολής περιοχή.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Δεν αλλάζει η μοίρα του ξενοδοχείου Seaside» γράφει ότι εδώ και 13 χρόνια το εν λόγω ξενοδοχείο στην παραλία της Αμμοχώστου έχει εγκαταλειφθεί και πλέον έχει μετατραπεί σε ερείπιο σε μια περιοχή μεγάλης τουριστικής αξίας, χωρίς αυτό να έχει πλέον αξία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μια 27χρονη που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν 5 μέρες με συμπτώματα γρίπης, κατέληξε χθες. Αλλού αναφέρει ότι το ξενοδοχείο Jasmine Court στην Κερύνεια, λόγω χρεών, πέρασε πλέον στην κυριότητα του «κράτους» και στο «υπουργείο δημοσιονομικών».

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το φτηνό κρέας εκκρεμεί» γράφει ότι λόγω της έλλειψης κονδυλίων το «πρωτόκολλο» που υπογράφτηκε πριν 5 μήνες μεταξύ παραγωγών και κρεοπωλών για την μεσολάβηση του «οργανισμού αγροτικών προϊόντων για την προμήθεια της αγοράς με περισσότερο και φθηνότερο κρέας, είναι ανενεργό. Αλλού γράφει ότι τα καταστήματα έχουν αρχίσει να στολίζουν βιτρίνες και να πουλούν προϊόντα για την ημέρα των ερωτευμένων, στις 14 Φεβρουαρίου και δημοσιεύει σχετική φωτογραφία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο καθένας λέει ό,τι θέλει για την δημιουργία του ταμείου στήριξης ντόπιου εργατικού δυναμικού και αυτό φάνηκε χθες στην συζήτηση του θέματος στην «βουλή».

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Ο εργαζόμενος θα ζητήσει τον λογαριασμό στην κάλπη» αναφέρεται σε δηλώσεις πολιτών στην εφημερίδα ενάντια σε όσους αντιτίθενται στην δημιουργία του ταμείου στήριξης ντόπιου εργατικού δυναμικού θεωρώντας ότι είναι ένα πολύ καλό μέτρο εκ μέρους της «κυβέρνησης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι το τάνκερ με σημαία Τανζανίας που είχε προσαράξει κοντά στην στεριά σε περιοχή της Αμμοχώστου ρυμουλκήθηκε χθες από τρία συνολικά πλοία και πάλι στη θάλασσα. Αλλού γράφει ότι έκταση που περιλαμβάνει το νεκροταφείο Τότενχαμ στην Αγγλία όπου οι περισσότεροι που έχουν θαφτεί είναι Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι πουλήθηκε στον ε/κ επιχειρηματία Πίτερ Δημητρίου.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Ας στηρίξουμε αυτούς τους νέους» αναφέρεται στον εφιάλτη των ναρκωτικών γράφοντας ότι τον πρώτο ενάμιση μήνα η «αντιναρκωτική ομάδα» της «αστυνομίας» σε διάφορες επιχειρήσεις κατάσχεσε χιλιάδες χάπια και μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, ινδικής κάνναβης και άλλων ουσιών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα συνεχίζει να ρωτά τους πολίτες ανά «επαρχία» για τον απολογισμό της «κυβέρνησης» ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε και σήμερα αναφέρεται στα παράπονα όσων μένουν στην περιοχή της Λεύκας που αφορούν την οικονομία και την ανεργία. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Ερχιουρμάν δήλωσε χθες στη «βουλή» ότι η προτροπή στο συνδικαλισμό για τους εργαζόμενους ήταν στο πρόγραμμα της «κυβέρνησης».