Το νέο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Λευκωσίας- Κερύνειας με θύμα 24χρονο είναι το κύριο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των πέντε τουρκοκυπριακών εφημερίδων ενώ αναφορές γίνονται και σε άλλα αστυνομικά-δικαστικά θέματα όπως τις εξελίξεις την υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού αλλοδαπού την περασμένη βδομάδα αλλά και στη χθεσινή συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης της μητέρας που σκότωσε το παιδί της.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ένας νεκρός, τρεις τραυματίες ο ένας κρίσιμα» γράφει ότι σε τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Λευκωσίας- Κερύνειας που έγινε χθες έχασε τη ζωή του ένας 24χρονος ενώ τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αλλού αναφέρεται στις εντάσεις που δημιουργήθηκαν εντός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος μεταξύ των μελών του κόμματος στο θέμα της διαγραφής μέλους λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων. Γράφει ακόμα ότι συνεχίστηκε χθες ενώπιον «δικαστηρίου» η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του παιδιού από την μητέρα κατά την οποία παρουσιάστηκε η έκθεση ψυχίατρου.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Ξεριζώθηκε ακόμα ένα νεαρό φυτό» αναφέρεται στον νέο τροχαίο στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας με θύμα 24χρονο ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν. Αναφέρει ακόμα ότι το παράνομο πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας των καλύτερων πανεπιστημίων της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση λαμπτήρων οδικού φωτισμού για φωταγώγηση κεντρικής οδού στην κατεχόμενη Λευκωσία και χθες δόθηκε στην κυκλοφορία.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Βάφτηκε με αίμα ο δρόμος προς Κερύνεια» γράφει ότι ο 24χρονος Χιλμί Τσελεμπίογλου είναι το νέο θύμα της ασφάλτου, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη βίαιη σύγκρουση οχήματος στο οποίο ήταν συνοδηγός με όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου. Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν ακόμα τρία άτομα, ένα εκ των οποίων βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η υπόθεση της δολοφονίας του νεαρού αλλοδαπού άρχισε να διαλευκαίνεται ενώ από τα συνολικά 12 άτομα που αρχικά συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την υπόθεση έξι άτομα αφέθηκαν ελεύθερα. Προβάλλει ακόμα δηλώσεις ειδικού σχετικά με την ποιότητα του νερού στα κατεχόμενα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Σε τέσσερις μήνες το ένατο θύμα στους δρόμους» αναφέρεται στο νέο τροχαίο δυστύχημα στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας με θύμα 24χρονο ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν. Γράφει ακόμα ότι σύμφωνα με τις τελευταίες «αστυνομικές» πληροφορίες τον νεαρό αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου στον δρόμο Βουνό- Μια Μηλιά, την περασμένη βδομάδα, τον σκότωσε ο συγκάτοικος του, ο οποίος τελεί υπό κράτηση ως ύποπτος ενώ σύμφωνα με αιματολογικές εξετάσεις ο ύποπτος πριν το έγκλημα κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Αλλού αναφέρει ότι σύμφωνα με το «υπουργείο εργασίας» οι υπεραγορές και τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Ο θάνατος ήρθε από την αντίθετη λωρίδα» αναφέρεται στο νέο τροχαίο δυστύχημα και γράφει ότι η υπερβολική ταχύτητα και η απροσεξία οδήγησαν όχημα στην αντίθετη λωρίδα με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο 24χρονος. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι σύμφωνα με στοιχεία κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνολικά 16 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω πρόσκρουσης του οχήματος τους με όχημα στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Αναφορά γίνεται και σε ανακοίνωση του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος με την ευκαιρία της 24ης Απριλίου, ημέρας διάνοιξης των οδοφραγμάτων στην οποία επαναλαμβάνει τη στήριξη του ΡΤΚ σε μια ομοσπονδιακή λύση του κυπριακού.