Η νέα αύξηση στην τιμή πώλησης του υγραερίου, η απόφαση της «κυβέρνησης» να επωμιστεί τη νέα αύξηση στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, η αναμονή της απόφασης του «στρατοδικείου» για τον Τ/κ αντιρρησία συνείδησης, Μουράτ Κανατλί, η κατάθεση του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν στην «αστυνομία» σχετικά με τις τραπεζικές του καταθέσεις και τα στατιστικά στοιχεία του «τμήματος» εμπορίου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Ημέρα απόφασης για τον Κανατλί» γράφει ότι συνέρχεται σήμερα το «στρατοδικείο» για την ανακοίνωση της απόφασης για τον Τ/κ Μουράτ Κανατλί σχετικά με την κατηγορία εναντίον του αντιρρησία συνειδήσεως. Αναφορά γίνεται και στην κατάθεση του τέως «πρωθυπουργού» Χουσεΐν Οζγκιουργιούν στο «τμήμα» οικονομικού εγκλήματος της «αστυνομίας» για τις τραπεζικές καταθέσεις του και τις λανθασμένες πληροφορίες που δήλωσε στο έντυπο για το πόθεν έσχες. Αλλού γράφει ότι ο «υπουργός» εργασίας Ζεκί Τσελέρ ανακοίνωσε ψες την πρόθεση της «κυβέρνησης» για αύξηση του κατώτατου μισθού σε 3 χιλιάδες 487 τουρκικές λίρες (500 ευρώ).

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αδικία» αναφέρεται στην νέα αύξηση στην τιμή πώλησης του υγραερίου και γράφει ότι συνεχίζονται οι αυξήσεις στα προϊόντα εδώ και τρείς μήνες ενώ ψες ανακοινώθηκε και η αύξηση 40% στο υγραέριο. Προβάλλει ακόμα τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στο νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης, του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής. Αναφέρει ακόμα ότι αντιδράσεις στα μέλη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας προκάλεσε η απόφαση για ακύρωση της αποψινής προγραμματισμένης εκδήλωσης του κόμματος με την ευκαιρία της 43ης επετείου από την ίδρυση του ΚΕΕ.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Δώσαμε πολλά πήραμε λίγα» προβάλλει στατιστικά στοιχεία του «τμήματος» εμπορίου σχετικά με τις εισαγωγές και εξαγωγές του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 20%. Αναφορά γίνεται και στην νέα αύξηση στην τιμή πώλησης του υγραερίου, η οποία έφτασε τις 80 τουρκικές λίρες (11 ευρώ). Γράφει ακόμα και για την εκδήλωση διαμαρτυρίας της συντεχνίας Χουρ-Ις κατά την οποία τοποθέτησαν μαύρο στεφάνι έξω από το «υπουργείο» εργασίας.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Την αύξηση στον ηλεκτρισμό την ανάλαβε το κράτος» αναφέρεται σε χθεσινές συσκέψεις «κρατικών» αξιωματούχων σχετικά με την απόφαση για αύξηση στην τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις οποίες αποφασίστηκε ότι για να μην επηρεαστούν και πάλι οι καταναλωτές την καταβολή της αύξησης να επωμιστεί το «κράτος». Προβάλλει ακόμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι στην κατεχόμενη Μεσαορία μετά τις καταστροφές των τελευταίων ημερών λόγω έντονων βροχοπτώσεων. Γράφει ακόμα ότι αργά χθες ανακοινώθηκε αύξηση στην τιμή του υγραερίου της τάξεως του 40%.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Επιπρόσθετη στήριξη στους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα» προβάλλει δηλώσεις του «υπουργού» εργασίας Ζεκί Τσελέρ σχετικά με την πρόθεση της «κυβέρνησης» να αυξήσει τον κατώτατο μισθό ενώ θα δοθεί και επιπρόσθετη αύξηση στους υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα. Προβάλλει ακόμα διάλεξη από τον Τ/κ καθηγητή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, την οποία διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα με κύριο θέμα το Κυπριακό. Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι σχεδόν 40% είναι η νέα αύξηση στην τιμή πώλησης του υγραερίου.