Η έναρξη της σχολικής χρονιάς με προβλήματα, τα προβλήματα στην Κερύνεια λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης του πληθυσμού που μένει στην κατεχόμενη πόλη και τα περίχωρα, αλλά και η επιστολή του πατέρα του 16χρονου που υπέστειλε και πήρε την τουρκική σημαία από σχολείο στην κατεχόμενη Λύση, προς τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, είναι τα κύρια θέμα του τ/κ Τύπου σήμερα.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ορίστε η επιστολή» αναφέρεται στο περιεχόμενο της επιστολής του πατέρα του 16χρονου προς τον Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με την πράξη του νεαρού στο δημοτικό σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. Αλλού γράφει ότι το κουδούνι στα σχολεία χτύπησε και η συντεχνία των Τ/κ δασκάλων κατήγγειλε ελλείψεις 82 εκπαιδευτικών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στην υπόθεση του παράνομου ηλεκτρονικού στοιχήματος, έξι άτομα πλήρωσαν εγγύηση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Θέαμα που δεν άλλαξε στα σχολεία» γράφει ότι όπως κάθε χρόνο στην αρχή της σχολικής χρονιάς, διαπιστώνεται έλλειψη σε διευθυντές, αναπληρωτές διευθυντές και δασκάλους στα σχολεία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ ότι το ΚΕΕ θέλει να αλλοιώσει το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνική τάξη/δομή. Αλλού αναφέρεται στην επιστολή του πατέρα του 16χρονου στον Τ/κ ηγέτη.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Η Κερύνεια δεν μπορεί να σηκώσει αυτόν τον πληθυσμό» αναφέρεται σε δηλώσεις του «δημάρχου» Κερύνειας ότι με την ανεξέλεγκτη ροή πληθυσμού στην πόλη έχει δημιουργηθεί εκτός από κυκλοφοριακό πρόβλημα, πρόβλημα και στο αποχετευτικό σύστημα αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων. Αλλού αναφέρεται στα προβλήματα στο «δικαστικό» σύστημα και την έλλειψη προσωπικού, τα οποία έθεσε χθες η «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστηρίου», κηρύσσοντας την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν 114 δημοτικά και 20.000 μαθητές.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Θα ξεραθούν οι οπωρώνες από την λειψυδρία» γράφει ότι λόγω χρέους στην «αρχή ηλεκτρισμού» έχει κοπεί το ρεύμα προς τις τοπικές επιτροπές για την άρδευση χωριών της Μόρφου, με αποτέλεσμα να μην δουλεύουν οι γεννήτριες για το πόρισμα και οι παραγωγοί να διαμαρτύρονται. Αλλού γράφει ότι η νέα σχολική χρονιά άρχισε χωρίς δασκάλους, χωρίς τάξεις και χωρίς σχολεία, εννοώντας επαρκή αριθμό όλων αυτών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με εγγύηση αφέθηκαν ελεύθεροι οι έξι για την υπόθεση παράνομου ηλεκτρονικού συστήματος και ο Τ/κ επιχειρηματίας Μπουλούτ Ακατζιάν, που εμπλέκεται, θα προσαχθεί και πάλι αύριο ενώπιον «δικαστηρίου».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Το δημόσιο προσφεύγει στο ιδιωτικό» αναφέρεται στην περίπτωση ενός δημοτικού σχολείου στην Κερύνεια, στο οποίο οι εγγραφές είναι περισσότερες από τις δυνατότητες του σχολείου και μαθητές της Α δημοτικού τοποθετήθηκαν σε ιδιωτικό σχολείο στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας. Αλλού γράφει ότι οι δύο Ε/κ γυναίκες, μάνα και κόρη, που ήθελαν να φωτογραφίσουν το σπίτι της 52χρονης μητέρας στη Μόρφου, αφέθηκαν ελεύθερες αφού πουθενά δεν αναγράφονταν ότι επρόκειτο για στρατιωτική περιοχή και η φωτογράφηση απαγορεύεται. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην οικονομική βοήθεια 35,4 εκ ευρώ από την ΕΕ στην τ/κ κοινότητα.