Επιστήμονες Υγείας πίσω από την ιατρική μπλούζα – Ποιο είναι το μότο της ζωής τους και ποια φιλοσοφία τους οδηγεί

Εδώ και ενάμιση χρόνο τους βλέπουμε κάθε βράδυ στη μικρή μας οθόνη. Πρόθυμοι πάντα να μας εξηγήσουν την επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο και να μας δώσουν πολύτιμες συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό.

Της Λένιας Καρατζιά

Μέσα στη δίνη της πανδημίας αυτοί οι άνθρωποι πήραν μεγάλο βάρος στους ώμους τους, αφού επιφορτίστηκαν με το καθήκον να συμβουλεύουν το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που πρέπει να λάβει έναντι του Covid-19 ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία. Δυστυχώς όμως, η προσφορά των ειδικών αυτών επιστημόνων δεν εκτιμήθηκε από μερικούς, ελάχιστους ευτυχώς, σε σημείο που κάποιοι δέχθηκαν απειλές ακόμη και για τη ζωή τους.

Με στόχο να σταματήσουν το έργο που ανέλαβαν προς αντιμετώπιση της πανδημίας ή για να επιβληθεί η δική τους γνώμη και να παρουσιάζουν την κατάσταση όπως αυτοί οι λίγοι την αντιλαμβάνονται.

Σήμερα, έντεκα ειδικοί επιστήμονες, μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον Κορονοϊό, μας αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της ζωής τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν.ΦΕΛΛΑΣ: Η υπηρεσία στην κοινωνία δεν διαχωρίζεται από την καθημερινότητά μας

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς είναι ο Ανώτερος Αντιπρύτανης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Εξειδικεύεται στην ψυχο-κοινωνική πτυχή της δημόσιας υγείας. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου και διατελεί μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής (International Bioethics Committee) της UNESCO για την τετραετία 2018 – 2022.

Πρεσβεύει ότι «τα πάντα στη ζωή -κάθε εμπειρία και σχέση- παρουσιάζονται για να μας διδάξουν την προσωπική μας αλήθεια. Πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ευδοκιμήσουν μέσα από προκλήσεις- εάν το επιλέξουν. Επεξηγεί ότι ένα άτομο μπορεί να αντιδράσει στις δοκιμασίες και τον πόνο είτε ως θύμα (απαίτηση σε δικαιώματα, θυμός γιατί «η ζωή είναι άδικη») είτε με ευγνωμοσύνη (αγκαλιάζοντας ταπεινά ό,τι προσφέρει η ζωή, ανακαλύπτοντας το θετικό σε καταστάσεις και ανθρώπους). Η συνειδητή έκφραση ευγνωμοσύνης είναι προσωπικός του αγώνας. Θεωρεί ως ύψιστο καθήκον του κοινωνικού επιστήμονα την ενδυνάμωση των ευπαθών και ευάλωτων ανθρώπων.

Διαπιστώνει δε ιδιαίτερα την ομορφιά της ανθρώπινης υπόστασης όταν ασχολείται με ανθρώπους που ζουν με HIV / AIDS, τον καρκίνο και τα γηρατειά.

ΟΛΓΑ ΚΑΛΑΚΟΥΤΑ: Σημασία έχει να δηλώνεις παρούσα

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και έζησε ευτυχισμένα παιδικά και εφηβικά χρόνια στην Πάφο των Ανθεστηρίων, των Παλαμικών Γιορτών, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, των κυκλάμινων και της θάλασσας. Είχε την ευκαιρία να σπουδάσει και να έλθει σε επαφή με λαούς με διαφορετικούς τρόπους σκέψης: Ιατρική στην Αθήνα, ειδικότητα Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Νατάλ της Ν. Αφρικής, μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο Ιεροσολύμων. Καταλυτική η επαφή με άτομα στα όρια της πείνας και η λιτότητα ως τρόπος σκέψης σε κάθε στιγμή της ζωής. Ακούει παλιά ελληνική μουσική και διατηρεί μια τεράστια συλλογή δίσκων βινυλίου από τα φοιτητικά της χρόνια. Αγοράζει βιβλία και τα φυλάει να τα ρουφήξει όταν θα έχει χρόνο να τα απολαύσει.

«Είμαι τόσο μεγάλη στην ηλικία για να συμμετέχω για δεύτερη φορά στη ζωή μου στη διαχείριση μιας πανδημίας;» διερωτάται με χιούμορ και αυτοσαρκασμό μη ξεχνώντας την εμπειρία της πανδημίας του 2009.

Μητέρα δύο γιων και σύζυγος ψυχιάτρου νιώθει ευγνωμοσύνη για όσα ο Θεός της έχει προσφέρει. Της αρέσει να μαγειρεύει και να προσφέρει φιλοξενία σε φίλους και συγγενείς, «Λωξάντρα ένα πράμα».

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Αν πέσεις, να σηκωθείς και να προχωρήσεις

Κατάγεται από την Αμμόχωστο. Από μικρός ανακατευόταν σε όλα, όπως λέει. Από τα άρματα στα Ανθεστήρια, μέχρι τη γιορτή των πορτοκαλιών, τις γυμναστικές επιδείξεις και τις παρελάσεις.

Σπούδασε στην Αγγλία και πήρε πτυχίο στη Μικροβιολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Εργάστηκε εκεί για τρία χρόνια, κάνοντας ταυτοχρόνως τη διδακτορική του διατριβή.

Με τη σύζυγό του Μαρία Μαυρικίου από την Κερύνεια, απέκτησαν τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι ενώ έχουν δύο εγγονάκια.

Του αρέσουν τα λουλούδια και η κηπουρική. Ο κήπος του στο Λονδίνο ήταν πάντα ποικιλόχρωμος, όπως και τώρα το σπίτι τους στον Πρωταρά, γιατί αγαπά να βλέπει χρώματα γύρω του. Κάτι άλλο που του αρέσει σε υπερβολικό βαθμό είναι ο φιλοτελισμός. Αγαπά ακόμη το κολύμπι και την τέχνη. Από μικρός θυμάται να ζωγραφίζει με λαδομπογιές.

Έχει χιούμορ και γελάει πολύ εύκολα με διάφορα πράγματα που του συμβαίνουν.

Η φιλοσοφία του για τη ζωή, όπως μας είπε, είναι ότι «δεν πρέπει να τα παρατάς εύκολα και αν πέσεις πρέπει να σηκωθείς και να προχωρήσεις».

ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΙΟΥ: Σημασία έχει αυτό που αφήνεις πίσω σου

Λατρεύει τη φύση και τα ζώα. Στο σπίτι της έχει σκύλο και γάτους, τα οποία φροντίζει με πολλή αγάπη. Μεγάλη αγάπη και η κατεχόμενη Κυθρέα από την οποία κατάγεται, γι’ αυτό και στην αυλή της έχει φυτέψει εσπεριδοειδή για να της την θυμίζουν.

Η δρ Μαρία Κολιού είναι παντρεμένη με τον κτηνίατρο Κώστα Μαζέρη με τον οποίο απέκτησαν δύο θυγατέρες.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και έκανε εξειδίκευση στη λοιμωξιολογία στο Λονδίνο. Πήρε τους τίτλους MSc στην Κλινική Μικροβιολογία και Master in Public Health (MPH). Τελείωσε με άριστα τη διδακτορική της διατριβή με θέμα την ανοσολογία λοιμώξεων στα νεογνά. Από το 2006 έχει ιδρύσει το Ερευνητικό Εργαστήριο Λοιμώξεων.

«Όσο μεγαλώνεις αλλάζει κι η φιλοσοφία σου. Έτσι πιστεύω πως σημασία έχουν τα όσα αφήνεις πίσω σου. Είναι ωραίο να πετυχαίνεις τους στόχους σου αλλά πιο ωραίο είναι να σε θυμούνται για το καλό που έκανες», σημειώνει η κα Κολιού.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ: Βιώσαμε την απώλεια και επαναπροσδιορίσαμε τις αξίες μας

Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσε και σπούδασε.

Έλαβε πτυχίο και διδακτορικό από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας και την εξειδίκευση της Λοιμωξιολογίας στις ΗΠΑ.

Η δρ Ειρήνη Χριστάκη ακολούθως επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε σε κλινικές και ακαδημαϊκές θέσεις έως το Σεπτέμβριο του 2016, οπότε ανέλαβε τη θέση της λέκτορα Παθολογίας, στη νέα τότε Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα, ασκεί τα κλινικά της καθήκοντα ως ειδικός παθολόγος-λοιμωξιολόγος, στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Αναφερόμενη στην πανδημία λέει ότι «ήταν και παραμένει μια μεγάλη πρόκληση και δοκιμασία τόσο για τους κλινικούς γιατρούς και τους επιστήμονες αλλά και για όλο τον κόσμο. Χρειάστηκε να βιώσουμε την απώλεια, να υπερβούμε τις δυνάμεις μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας προσωπικά και συλλογικά». Η κα Χριστάκη ανυπομονεί να ξαναρχίσει να ταξιδεύει.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Η ομαδική δουλειά είναι κύριο συστατικό της επιτυχίας

Ο δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ως μέλος της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας ενεπλάκη ενεργά στο σχεδιασμό αντιμετώπισης από τον Ιανουάριο του 2020.

Κατάγεται από την πόλη της Πάφου όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Άριστος μαθητής εισάγεται με υποτροφία του ΙΚΥ στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ειδικεύτηκε ως ειδικός παθολόγος στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Λαϊκό», όπου και εξειδικεύτηκε ως λοιμωξιολόγος. Εκπαιδεύτηκε σε όλους τους τομείς των λοιμωδών νοσημάτων (συμπεριλαμβανομένων της μικροβιακής αντοχής και των νοσοκομειακών λοιμώξεων, της ορθολογικής χρήσης αντιμικροβιακών, της HIV λοίμωξης, της επιδημιολογίας των λοιμωδών νοσημάτων). Επιδεικνύει ειδικό ενδιαφέρον στις λοιμώξεις ανοσοκατεσταλμένων ασθενών που αποτελούν και τη θεματολογία του ως υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ως μέλος της Παθολογικής Κλινικής, αποσπασμένος στην Κλινική Covid.

Είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια μόδας Στέλλα Μακρίδου. Ακούει ροκ μουσική, είναι λάτρης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ενώ παρακολουθεί όταν το επιτρέπει ο χρόνος του τις αγαπημένες του ποδοσφαιρικές ομάδες ΑΕ Πάφος, ΑΕΚ Αθηνών και Liverpool FC.

Πιστεύει στην ομαδική δουλειά ως κύριο συστατικό της επιτυχίας και θεωρεί ότι η λύση στην πανδημία ξεκινά με το σεβασμό στον (συν)άνθρωπο!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΞΙΔΗΣ: Κάνε σωστά τη δουλειά σου χωρίς να περιμένεις επιβράβευση

Απολαμβάνει τη μουσική και υπήρξε μέλος μουσικού συγκροτήματος μαζί με τη μετέπειτα σύζυγό του Νίκη Παφίτου στα μαθητικά τους χρόνια. Ο ίδιος έπαιζε ηλεκτρική κιθάρα και πάντα λάτρευε τη μέταλ μουσική. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για περιβαλλοντικά ζητήματα και προσπαθεί να επηρεάσει και τους άλλους προς αυτή την κατεύθυνση με το δικό του παράδειγμα.

Ο δρ Γιώργος Μιξίδης με καταγωγή από τη Γιαλούσα είναι πνευμονολόγος και εντατικολόγος. Πήρε πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε ειδικότητα στην Παθολογία στο Wright State University στο Dayton, Ohio, USA και εξειδίκευση στην Πνευμονολογία και την Εντατικολογία στο Baylor College of Medicine στο Houston Texas, USA. Κατόπι μετέβη στον Καναδά όπου απέκτησε τον τίτλο του Fellow of Royal College of Physicians and Surgeons of Canada και εξάσκησε την πνευμονολογία και εντατικολογία. Επέστρεψε στην Κύπρο μετά από μετάκληση από το Υπουργείο Υγείας και το 2006 μαζί με μια μικρή ομάδα εντατικολόγων έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία της πολυδύναμης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Διετέλεσε υποδιευθυντής της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ οργάνωσε το πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Εντατικολογία στην κλινική αυτή.

Εργάζεται στο American Medical Center από το 2018. Είναι πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας από το 2017.

«Στις ΜΕΘ της Κύπρου δεν υπάρχει πρώτη και δεύτερη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι δουλεύουν το ίδιο σκληρά διότι δεν σταμάτησαν να υπάρχουν ασθενείς χωρίς COVID 19 που να χρειάζονται Εντατική. Πολλοί από αυτούς μεταφέρονται σε ΜΕΘ εκτός του ΟΚυΠΥ, τόσο εντός όσο και εκτός ΓεΣΥ», σημειώνει.

Το μότο της ζωής του είναι: Κάνε σωστά τη δουλειά σου χωρίς να περιμένεις επιβράβευση.

ΝΙΚΗ ΠΑΦΙΤΟΥ: Να ζητάς πολλά από τους άλλους, όμως από τον εαυτό σου να απαιτείς περισσότερα

Μικρή βρέθηκε μπροστά σε ένα δίλημμα. Μουσική ή ιατρική; Τελικά την κέρδισε η ιατρική, χωρίς να ξεχάσει ποτέ τη μουσική. Με τον σύζυγό της Γιώργο Μιξίδη, ήταν συμμαθητές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. Υπήρξαν μάλιστα μέλη μαθητικού μουσικού συγκροτήματος. Η κα Παφίτου έπαιζε κλασική κιθάρα και ο κ. Μιξίδης ηλεκτρική. Στις ελεύθερές της ώρες παίρνει την κιθάρα της και απολαμβάνει είτε μόνη είτε με φίλους, έντεχνα και ροκ τραγούδια.

Λατρεύει επίσης τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου και την κηπουρική, γι’ αυτό και μαζί με τον σύζυγό της φροντίζουν τον κήπο τους.

Η δρ Νίκη Παφίτου κατάγεται από την Αγλαντζιά και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε ειδικότητα στην Παθολογία, στο Wright State University, Dayton, Ohio, USA, εξειδίκευση στη Λοιμωξιολογία, στο University of Texas at Houston/MD Anderson Cancer Center, USA καθώς και εξειδίκευση στην Εντατικολογία, στο Baylor College of Medicine, Houston, Texas, USA. Κατόπι μετέβη στον Καναδά όπου απέκτησε τον τίτλο του Fellow of Royal College of Physicians and Surgeons of Canada και εξάσκησε τις δυο της εξειδικεύσεις.

Επέστρεψε στην Κύπρο μετά από μετάκληση από το Υπουργείο Υγείας και μαζί με μια μικρή ομάδα εντατικολόγων έθεσαν τα θεμέλια για τη δημιουργία της πολυδύναμης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Διετέλεσε πρόεδρος επιτροπών ελέγχου νοσοκομειακών λοιμώξεων σε νοσοκομεία της Κύπρου και του εξωτερικού, σημείο αναφοράς της Κύπρου για τη Μικροβιακή Ανθεκτικότητα και μέλος του Advisory Forum του Ευρωπαϊκού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων. Επί του παρόντος εργάζεται στο American Medical Center.

«Να ζητάς πολλά από τους άλλους αλλά να απαιτείς περισσότερα από τον εαυτό σου», αναφέρει η ίδια.

ΖΩΗ ΔΩΡΟΘΕΑ ΠΑΝΑ: Πιστεύει στη δύναμη της ομάδας

Μάλλον δεν είναι η κλασική περίπτωση γιατρού και αυτό το καταλαβαίνεις από τα ενδιαφέροντά της και το δεύτερο μεταπτυχιακό της που είναι στη Νανοτεχνολογία/Νανοϊατρική. Η πειθαρχία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της. Αυτό ίσως να οφείλεται στα μαθήματα ξιφασκίας που έκανε παλαιότερα. Αγαπά τις τέχνες και ειδικότερα το σουρεαλισμό.

Η δρ Ζωή Δωροθέα Πανά, είναι ειδική παιδίατρος, λέκτορας Παιδιατρικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σπούδασε Ιατρική, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τα δύο μεταπτυχιακά της στην Επιδημιολογία και Μεθοδολογία Έρευνας, στη Νανοτεχνολογία και το διδακτορικό της με θέμα «Γενετική ευπάθεια λοιμώξεων σε παιδιά με λευχαιμία». Έχει λάβει ευρωπαϊκές διακρίσεις και αυτή την περίοδο συμμετέχει ως επιστημονική συντονίστρια στο νέο ευρωπαϊκό επιστημονικό δίκτυο εμβολιασμού έναντι της COVID-19 «VACCELERATE».

Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της με υποτροφία στις ΗΠΑ στην Επιδημιολογία, τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων και Φαρμακοεπιτήρηση στο Νοσοκομείο Johns Hopkins, και εργάστηκε στις ΗΠΑ σε προγράμματα Ποιότητας και Ασφάλειας στην Υγεία.

Η Ζωή Δωροθέα Πανά πιστεύει στην καλοσύνη και στη δύναμη της ομάδας και «Το πιο σημαντικό για μένα στη ζωή είναι να έχεις καλοπροαίρετο κίνητρο, αυτή είναι η δύναμη».

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕΤΡΙΚΚΟΣ: Η χαρά του να δίνεις είναι μεγαλύτερη από την ευχαρίστηση του να παίρνεις

Γεννημένος στο Ιδάλιον (Δάλι), από πολυμελή αγροτική οικογένεια (6 αδέλφια), έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στις δύσκολες μέρες της αγγλικής κατοχής και του αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955 – 59 καθώς και της Τουρκοανταρσίας του 1963. Τα βιώματά του από τις εποχές αυτές τον έκαναν να συνειδητοποιήσει την ανάγκη για αγώνα στη ζωή για ένα καλύτερο μέλλον.

Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1973 και μετεκπαιδεύτηκε στη Λοιμωξιολογία στο Λονδίνο, τις Βρυξέλλες και τις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων γνωρίστηκε με τη συμφοιτήτριά του Μαρία Κατσούρη, από τον Παλαιόκηπο Λέσβου, με την οποία νυμφεύτηκε και απέκτησαν τέσσερα παιδιά, μια κόρη και τρία αγόρια από τα οποία έχουν 6 εγγόνια.

Εκτός από την αγάπη του για την οικογένεια και την ιατρική επιστήμη, την οποία υπηρετεί επί 48 χρόνια, ως παθολόγος λοιμωξιολόγος και καθηγητής Ιατρικής, απολαμβάνει τη θάλασσα, που γνώρισε καλά στην Ελλάδα, όπως και τις απλές ομορφιές της φύσης.

Στη ζωή του έμαθε ότι η επιτυχία χρειάζεται αγώνα και η ευτυχία βρίσκεται σε απλά πράγματα και κύρια στην προσφορά στον συνάνθρωπό μας. «Μακάριον εστί διδόναι ή λαμβάνειν».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΟΥΤΗΣ: Πιστεύει στις δυνάμεις του ίδιου του ανθρώπου

Είναι λάτρης της μέταλ μουσικής και πριν ακόμη καθίσει στα φοιτητικά θρανία της Ιατρικής έπαιζε σαξόφωνο -κάτι που συνεχίζει και σήμερα να το κάνει όταν έχει ελεύθερο χρόνο- ενώ αποτελούσε μέλος ροκ συγκροτημάτων στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια.

Ο δρ Κωνσταντίνος Τσιουτής με καταγωγή από την Αμμόχωστο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου επίσης έλαβε διδακτορικό δίπλωμα και ειδικεύθηκε στην Ειδική Παθολογία. Επιπλέον, εκπαιδεύθηκε στον έλεγχο λοιμώξεων, στην εφαρμοσμένη Επιδημιολογία και στη διαχείριση αντιβιοτικών στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και την Ολλανδία.

Είναι επίκουρος καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και ασκεί την Ιατρική στον ιδιωτικό τομέα μέσω του ΓεΣΥ.

Τα κλινικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη διάγνωση και αντιμετώπιση λοιμώξεων, στη διαχείριση σύνθετων προβλημάτων υγείας και στην ιατρική διερεύνηση.

Η σύντροφός του είναι πλαστικός χειρουργός και έχουν μαζί ένα αγοράκι. Πιστεύει στις δυνάμεις και στις δυνατότητες του ίδιου του ανθρώπου, κάτι που θεωρεί ότι είναι η λύση και για την έξοδο από την πανδημία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy