Στα πλαίσια των 50 χρόνων από τον θάνατο των Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη το ΑΚΕΛ διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9.30 πμ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΕΤΚΑ ΠΕΟ στη Λευκωσία.
Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας.

Πρόγραμμα

Ά Μέρος 9:30 – 11:00

– Φιλμάκι για τα 50χρόνια από τον θάνατο των Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη.
– Χαιρετισμός από τον Γιώργο Λουκαΐδη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΑΚΕΛ.
– «Η πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα του Τεύκρου Ανθία στο Λονδίνο». Εισηγήτρια: Φλόγα Ανθία, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας.
– «Ανάλυση της ποιητικής συλλογής του Θοδόση Πιερίδη «Ονειροπόληση πάνω στα Τείχη της Αμμοχώστου». Εισηγητής: Γιώργος Γεωργίου, φιλόλογος, βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας.
– Παρέμβαση από την Μαρίνα Πιερίδου.
– «Η συμβολή του Τεύκρου Ανθία στην επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων, μέσα από το ποιητικό και άλλο έργο του. Ιδιαίτερη αναφορά στην Ενότητα «Ανδρολύκου». Εισηγητής: Γιώργος Γιαλλούρης, φιλόλογος, μέλος της Κ.Ε. ΑΚΕΛ.
– Συζήτηση

Β’ Μέρος 11:30 – 13:00

– «Η συμβολή των Τεύκρου Ανθία και Θοδόση Πιερίδη στους αγώνες του κυπριακού λαού για Ανεξαρτησία, Ειρήνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη». Εισηγητής: Νίκος Τριμικλινιώτης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
– «Θοδόσης Πιερίδης, ο ποιητής του Χρέους και η πίστη του στον λαό ως την πρώτη πηγή όλης της έμπνευσης του». Εισηγητής: Δρ. Αντρέας Χρυσάνθου, Πρόεδρος Κίνησης Πολιτισμού.
– «Η ευαίσθητη ματιά του Τεύκρου Ανθία προς τα παιδιά και η προσφορά του στο παιδικό θέατρο». Εισηγήτρια: Μαρία Μιχαηλίδου, διδάκτωρ Λογοτεχνίας
– Συζήτηση
– Κλείσιμο των εργασιών