Επιστολές από την Altamira και για δάνεια του 1974!

Ήταν στο «ψυγείο» για χρόνια αλλά δεν διαγράφηκαν και τώρα μεταφέρονται στον Φορέα

Συστημένη επιστολή σε χιλιάδες δανειολήπτες της πρώην Συνεργατικής απέστειλε η Altamira, ενημερώνοντάς τους ότι το δάνειό τους θα μεταφερθεί στη νέα εταιρεία, η οποία έχει συσταθεί και η οποία αποτελεί θυγατρική του Φορέα (δηλαδή της Συνεργατικής Εταιρείας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων -ΣΕΔΙΠΕΣ).

Μάλιστα, μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν να παραλάβουν συστημένη επιστολή από το Ταχυδρομείο περιλαμβάνονται και οι εκτοπισθέντες στους οποίους παραχωρήθηκε κρατική βοήθεια το 1974 διά μέσου της Συνεργατικής για την επαναδραστηριοποίησή τους. Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία εξασφάλισε η εφημερίδα μας, στα βιβλία της Συνεργατικής υπήρχαν δάνεια συνολικού ύψους 21,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν την κρατική βοήθεια η οποία παραχωρήθηκε το 1974 σε εκτοπισθέντες. Οι λογαριασμοί ήταν καταχωρισμένοι στα βιβλία ως δάνεια και παρ’ ότι ήταν αδρανοποιημένοι για χρόνια, υπήρχε η εντύπωση ότι θα διαγράφονταν. Ωστόσο αυτό δεν έγινε και τώρα αυτά τα δάνεια, τα οποία αφορούν πρόσωπα μεγάλης ηλικίας, μεταφέρονται στον Φορέα.

Εν τω μεταξύ, οι επιστολές της Altamira προκάλεσαν σύγχυση και σε άλλους δανειολήπτες, αφού αναφέρονται σε «πώληση». Ωστόσο, όπως εξήγησαν στην εφημερίδα μας στελέχη της πρώην ΣΚΤ, η αναφορά σε «πώληση» γίνεται για σκοπούς τήρησης της νομοθεσίας, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που θα γίνει είναι η μεταφορά των δανείων στη θυγατρική του Φορέα. Σημειώνεται ότι στον Φορέα θα μεταφερθούν δάνεια συνολικού ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy