Επιστολές Σ.Ελτζίλ προς ΠτΔ και ΥΠΕΞ – Έκκληση για τα έξοδα θεραπείας της μικρής Asya

Αίτημα για βοήθεια όσον αφορά τη θεραπεία της μικρής Asya η οποία δίνει μάχη για τη ζωή της, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ, μέσω επιστολών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει σήμερα η «Αβρούπα» με τίτλο «Σώστε και το μωρό Asya», ο Γενικός Γραμματέας της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ απηύθυνε επιστολές προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ΥΠΕΞ για να αναλάβει η Κυπριακή Δημοκρατία την θεραπεία της μικρής Asya που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA), όπως και ο μικρός Αντώνης, φωτογραφία του οποίου, των γονιών του και του Προέδρου Αναστασιάδη δημοσιεύει η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδο.

Στους δρόμους τ/κ για την μικρή Άσια που πάσχει από SMA-Καμία ανταπόκριση από το «Υπ. Υγείας»

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες Τ/κ βγήκαν στους δρόμους για τη μικρή Asya, που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία (SMA).

Η ιστορία της μικρής Asya βρίσκεται στο προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό και πολλές επαγγελματικές ομάδες, αλλά και εθελοντές συγκεντρώνουν με διάφορους τρόπους χρήματα, ώστε το βρέφος να μεταβεί στην Τουρκία για θεραπεία. Η Αβρούπα μάλιστα επέκρινε το γεγονός ότι στην Τουρκία ζητούν χρήματα για τη θεραπεία της.

Asya

Η θεραπεία της μικρής πρέπει να γίνει σε νοσοκομείο της Άγκυρας και οι διαδηλωτές ζήτησαν από το «υπουργείο υγείας» να καταβάλει τα 2,5 εκ δολάρια που χρειάζονται για το φάρμακο Zolgensma ώστε να ξεκινήσει άμεσα η θεραπεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται στον Τ/κ Τύπο, μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την «κυβέρνηση» και την Τουρκία.

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.