Επιστολή προς την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) δήλωσε ότι απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο παρέμβασης της στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχέση με τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται σε αεροπορικά εισιτήρια ειδικά για προορισμούς όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς, στο περιθώριο επίσκεψής του στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα σχετικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, ο κ. Νεοφύτου αφού διατύπωσε τον σεβασμό του στην ανεξαρτησία της ΕΠΑ, είπε «αυτά είναι τα ζητήματα που αυτεπάγγελτα έχει, κατά την ταπεινή μου άποψη, και αρμοδιότητα και ευθύνη η ΕΠΑ να επέμβει γιατί είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει».

«Κατ’ εμέ», είπε, «είναι θέμα που θα κρίνει η Επιτροπή αν πρέπει να το εξετάσει ή όχι, δεν θέλω να προκαταλάβω είτε την απόφαση τους αυτεπάγγελτα να το εξετάσουν ή να πάρουν οποιαδήποτε μέτρα και με απόλυτο σεβασμό στην ανεξαρτησία της Αρχής θα πω την άποψή μου: Υπάρχει, πρώτον, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, δεύτερον θεωρούμε ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχει καρτέλ μεταξύ του ολιγοπωλίου των αεροπορικών αερογραμμών που δραστηριοποιούνται με έδρα το αεροδρόμιο της Λάρνακας και σε δεύτερη μοίρα το αεροδρόμιο της Πάφου».

«Είναι απαράδεκτο ένα εισιτήριο μέχρι την Αθήνα να είναι πιο ακριβό από το να βρεις εισιτήριο να πας Νέα Υόρκη. Απαράδεκτα πράγματα και πρέπει και θεωρώ ότι η Πολιτεία έχει τους μηχανισμούς να δράσει», πρόσθεσε.

Έστειλε και «πολιτικό μήνυμα», όπως είπε, προς όσους επιχειρηματικά έχουν τη δράση τους με πελάτες τους Κύπριους ταξιδιώτες και τους Κύπριους καταναλωτές λέγοντας ότι «όσοι δείχνουν ασέβεια εκμεταλλευόμενοι είτε ολιγοπώλια είτε δεσπόζουσα θέση, αυτές δεν είναι σωστές επιχειρηματικές πρακτικές και θα την πληρώσουν γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση».

«Οι καταναλωτές και η αγορά, αλλά και οι εποπτικές αρχές, μπορεί να καθυστέρησαν μπορεί να ολιγώρησαν, θα βρεθούν λύσεις και οι ζημιωμένοι θα είναι αυτοί που ενώ είχαν δεσπόζουσα θέση θεώρησαν ότι μπορεί να την εκμεταλλευτούν για πρόσκαιρα υπερκέρδη, αγνοώντας ότι υπάρχει και το αύριο και ο επόμενος μήνας και ο επόμενος χρόνος και ο καταναλωτής αυτόν που τον εκμεταλλεύεται, όταν έχει άλλες επιλογές δεν θα τον ξαναχρησιμοποιήσει», κατέληξε.