Επιστολή Χαμπιαούρη σε εκπαιδευτικούς: Διαφοροποιείται η απόφαση της 4ης Ιουλίου

Οι αποφάσεις που σήμερα 4η Σεπτεμβρίου 2018 έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο διαφοροποιούν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018,  τονίζει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν «λαμβάνοντας υπόψη ευαισθησίες που διατυπώθηκαν και αιτήματα που υποβλήθηκαν».

Σε επιστολή του προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι οι αποφάσεις, όπως προέκυψαν, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα, την κρίση στην παιδεία, «είναι αποτέλεσμα του εντατικού διαλόγου που έγινε το τελευταίο διάστημα» μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Ήτοι, «του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, στις 27 Ιουλίου 2018 και στις 23 Αυγούστου 2018, υιοθετώντας τις προτάσεις που συνδιαμορφώθηκαν στη συνάντηση της 23ης Αυγούστου 2018 και όπως αυτές περαιτέρω βελτιώθηκαν με την πρόταση που έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 30 Αυγούστου 2018».

Ο Κώστας Χαμπιαούρης στην επιστολή του δηλώνει εκ νέου, την ετοιμότητά του, όπως, «σε κλίμα συναίνεσης, συνεργαστεί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τον ποιοτικό εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Σχολείου».

Εκφράζει την ετοιμότητά του για διάλογο, αναγνωρίζοντας, όπως ο ίδιος σημειώνει, «το πολυσχιδές έργο, μόχθο  και προσφορά των εκπαιδευτικών στον τομέα της Παιδείας και το ανιδιοτελές ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, ως επίσης, την αγωνία και την έγνοια τους για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19».

Το Υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει ο κ. Χαμπιαούρης, «ευελπιστεί ότι οι σημερινές αποφάσεις θα ιδωθούν με ανάλογο πνεύμα καλής θέλησης και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δημιουργικό διάλογο, που όχι μόνο θα προωθήσει περαιτέρω την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, αλλά θα επιτρέψει να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και σωρεία άλλων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος».

Προσθέτει ότι «με αυτό τον τρόπο αυτό, η πολιτεία θα μπορέσει να ανταποκριθεί και στην επιθυμία δεκάδων χιλιάδων γονέων και μαθητών/μαθητριών να τυγχάνουν ποιοτικής εκπαίδευσης και να επιτυγχάνουν μαθησιακά αποτελέσματα, που θα τους επιτρέπουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής».

Για τη σημερινή συνεδρία ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκε «στο πλαίσιο της προσπάθειας άρσης της κρίσης που εκδηλώθηκε στον χώρο της εκπαίδευσης, με εποικοδομητικές ενέργειες και όχι με περαιτέρω όξυνση του κλίματος».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλοντας εκ νέου να αποστείλει μήνυμα καλής θέλησης και να τείνει χείρα συνεργασίας στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και στο σύνολο των εκπαιδευτικών, συγκάλεσε σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου 2018, εκτάκτως Υπουργικό Συμβούλιο. Κατά τη συνεδρία λήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες και επισυνάπτονται καταλήγει ο Υπουργός Παιδείας.

Η επιστολή του Υπουργού Παιδείας κοινοποιήθηκε στους: Πρόεδρο Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Προδημοτικής Εκπαίδευσης, Πρόεδρο Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.