Επιστολή Χριστοδουλίδη στον Αβέρωφ – Τάζει «ουσιαστική συμμετοχή» στον ΔΗΣΥ

Ουσιαστική συμμετοχή του ΔΗΣΥ σε μια Κυβέρνηση «ευρείας κοινωνικής αποδοχής» προτείνει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, μερικές ώρες πριν τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, το οποίο θα κληθεί να λάβει αποφάσεις για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στη σημερινή του επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, την οποία δημοσιεύει αυτούσια η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει πως έχει «έντονη την πεποίθηση ότι μας ενώνουν κοινές ανησυχίες και συμφωνούμε σε σημαντικά θέματα, όπως η δημοσιονομική πειθαρχία, η ανάπτυξη της οικονομίας, στο σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας και πολλά άλλα».

«Όπως έχω ήδη αναφέρει δημόσια για την επιτυχή αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων, ρόλο, σημαντικό μάλιστα έχει και ο ΔΗΣΥ, η παράταξη που διαχρονικά, μέσα από συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προασπίζεται την οικονομική και εθνική σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας μας εντός της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας», προσθέτει.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημειώνει δε πως «μέσα σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβάνω την ετοιμότητα μου για συζήτηση επί όλων των θεμάτων ουσίας, καθώς και την ουσιαστική συμμετοχή σας σε μια κυβέρνηση ευρείας κοινωνικής αποδοχής». Καταλήγει εκφράζοντας την «ετοιμότητά μου για μια νέα συνάντηση, ακόμη και σήμερα».

Στον ΔΗΣΥ επιβεβαιώνουν τη λήψη της επιστολής, χωρίς κάποιο επιπλέον σχόλιο επί του περιεχομένου της.

Εξάλλου, στη σύνοδο του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδια πηγή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.