Επιστολή ΓΓ ΑΚΕΛ στον ΠτΔ για αγορά σιτηρών και κτηνοτροφία – «Προχωρήστε άμεσα σε σχεδιασμό στήριξης»

Έλα στο Google News

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με την κρίσιμη κατάσταση που εξελίσσεται στην αγορά σιτηρών και την κτηνοτροφία και την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου για ομαλοποίηση της κατάστασης, απέστειλε σήμερα (07/10), ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε μέσω της επιστολής ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει άμεσα την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να προχωρήσει τάχιστα με ένα συνολικό σχεδιασμό στήριξης της κτηνοτροφίας έτσι ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες.

Αυτούσια η επιστολή:

«Με την επιστολή αυτή επιθυμώ να θέσω σε γνώση σας την κρίσιμη κατάσταση που εξελίσσεται στην αγορά σιτηρών και την κτηνοτροφία και την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου για ομαλοποίηση της κατάστασης.

Οι μεγάλες αυξήσεις τους τελευταίους μήνες στις τιμές των σιτηρών, των καυσίμων και του ηλεκτρικού ρεύματος, σε συνδυασμό με το κλείσιμο της Επιτροπής Σιτηρών, έχουν φέρει τους κτηνοτρόφους σε δυσχερή θέση, ενώ έχουν αρχίσει να παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σιτηρών στην αγορά.

Σημειωτέον ότι το κράτος δεν φρόντισε να έχει αποθέματα σιτηρών, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία, η οποία ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο και της οποίας η εφαρμογή εκκρεμεί.

Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα προβλήματα αναπόφευκτα θα μετακυλιστούν στους υπόλοιπους κλάδους, γεγονός που θα επηρεάσει σοβαρά την οικονομία με αυξήσεις στις τιμές και ελλείψεις προϊόντων.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να προχωρήσει τάχιστα με ένα συνολικό σχεδιασμό στήριξης της κτηνοτροφίας έτσι ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τις σημερινές δυσκολίες.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.