Επιστολή Γιώργου Κολοκασίδη σε ΡΙΚ για τις τηλεμαχίες

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΡΙΚ, Μιχάλη Μιχαήλ, απέστειλε το Εκλογικό Επιτελείο του υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Γιώργου Κολοκασίδη, στην οποία αναφέρει ότι μετά την απόφαση Νίκου Χριστοδουλίδη να απέχει των τηλεμαχιών του ΡΙΚ αναμένεται από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση να τηρήσει την πολιτική της «κενής καρέκλας» κατά τις τηλεμαχίες του Σεπτεμβρίου για όσους υποψήφιους αθετήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν παραστούν στις προγραμματισμένες συζητήσεις, όπως δημοσίως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του ΡΙΚ.

Στην ανακοίνωσή του, το Εκλογικό Επιτελείο Κολοκασίδη λέει επίσης ότι αναμένει από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση «για σκοπούς δεοντολογίας και σωστής προβολής των υποψηφίων» ότι θα επαναπρογραμματιστεί με τους ίδιους συζητητές η τηλεμαχία της 1ης Σεπτεμβρίου τον Οκτώβριο σε μέρα και ώρα που θα βολεύει και το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη.

Προσθέτει ότι «για σκοπούς ίσης και αντικειμενικής μεταχείρισης, πολυφωνίας και σωστής ενημέρωσης των πολιτών, το ΡΙΚ οφείλει να παραχωρήσει ισότιμο χρόνο στους ανεξάρτητους υποψηφίους και να μην συνεχιστεί η «σκανδαλώδης ευνοιοκρατική πολιτική υπέρ των τεσσάρων κομματικών υποψηφίων, Α. Νεοφύτου, Ν. Χριστοδουλίδη, Α. Μαυρογιάννη και Χρ. Χρίστου».

Καταλήγοντας το Εκλογικό Επιτελείο Κολοκασίδη αναφέρει ότι «κατ’ εμάς το ΡΙΚ δεν νοείται να αποτελεί προέκταση των κομμάτων, αλλά οφείλει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση που υπηρετεί τους πολίτες και οτιδήποτε λιγότερο, αποτελεί έκπτωση από τους δημοκρατικούς κανόνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.