Επιστολή Πάμπη Κυρίτση σε Ζέτα Αιμιλιανίδου-Ζητεί έρευνα για τον θάνατο των τεσσάρων εργατών

Κρανίου τόπος οι περιοχές όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα στην επαρχία Λεμεσού.

Έρευνα για τον θάνατο των τεσσάρων εργατών που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά ζητεί ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης με επιστολή του στην Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Ανακοίνωση της ΠΕΟ αναφέρει ότι προκύπτουν πολλά ερωτήματα από το περιστατικό, τα οποία πρέπει να απαντηθούν και απευθύνει έκκληση στο Υπουργείο Εργασίας όπως «διεξάγει έρευνα για το καθεστώς εργοδότησης και τις συνθήκες εργασίας και τις πιθανές ευθύνες, που προκύπτουν για τους χειρισμούς που αφορούσαν την ασφάλεια και την υγεία τους ως εργαζόμενοι. Να φροντίσει για τη μεταφορά των σορών στις οικογένειες τους και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των οικογενειών τους, αφού έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και να φροντίσει για την παροχή στήριξης στις οικογένειες τους».

«Το βλέμμα ολόκληρης της Κύπρου είναι στραμμένο στην πύρινη λαίλαπα, που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο και στις απέραντες ζημιές που προκάλεσε στο περιβάλλον και στις περιουσίες των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών», αναφέρεται.

Στην επιστολή προστίθεται ακόμα ότι «μεγαλύτερη και ανεπανόρθωτη όμως ζημιά ήταν ο θάνατος των τεσσάρων εποχικών εργατών, Morzok Shady Morzok, Hisa Melad Farouk, Ezat Salama Josef και Maged Nabil Yonan οι οποίοι δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την πύρινη λαίλαπα».

«Αναμένουμε ότι θα ενεργήσετε άμεσα για να δοθούν οι απαντήσεις και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν», αναφέρει τέλος στην επιστολή του ο ΓΓ της ΠΕΟ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy