Επιστολή ΠΕΟ προς την Υπ. Εργασίας – Απαίτηση για προστασία εργαζομένων από την εκμετάλλευση

Έλα στο Google News

Ανακοίνωση σχετικά με την προστασία των εργαζομένων από την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία, εξέδωσε την Τρίτη (15/06) η ΠΕΟ, ενώ την ίδια στιγμή, δημοσίευσε επιστολή προς την Υπουργό Εργασίας για το εν λόγω θέμα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με ευκαιρία δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας ύστερα από συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, για πρόθεση έναρξης διαλόγου για θέματα κοινωνικής προτεραιότητας, η ΠΕΟ επαναλαμβάνει την απαίτηση για άμεση και επείγουσα υιοθέτηση θεσμικών και νομοθετικών μέτρων που να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Η κρίση που διέρχεται η οικονομία λόγω πανδημίας συνοδεύεται από εργασιακή και κοινωνική ανασφάλεια και έχει οδηγήσει στην περαιτέρω απορρύθμιση τις εργασιακές σχέσεις και στην ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η έλλειψη ουσιαστικής παρέμβασης από το κράτος και η απουσία μέτρων προστασίας των εργαζομένων και των κοινωνικά ανίσχυρων στρωμάτων, αν αφεθεί να συνεχιστεί θα οδηγήσει στο να φορτωθεί ξανά ο λογαριασμός και αυτής της κρίσης πάνω στους πολλούς και αδύνατους, ενώ οι λίγοι και ισχυροί θα ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο.

Η ΠΕΟ εδώ και καιρό έχει υποβάλει συγκεκριμένη ατζέντα για τον κοινωνικό διάλογο, η οποία να ιεραρχεί τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί και να καταλήξει σε αποφάσεις, όχι στο απροσδιόριστο μέλλον και όταν η απασχόληση θα είναι πλήρης, όπως έχει εξαγγείλει το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά εδώ και τώρα.

Τώρα που οι εργαζόμενοι λόγω εργασιακής ανασφάλειας είναι κάτω από πίεση και είναι ευάλωτοι σε αυθαιρεσίες και εκμετάλλευση.

Για να προωθήσει αυτή την απαίτηση η ΠΕΟ έχει αποστείλει από τις 13 Απριλίου σχετική επιστολή στην Υπουργό Εργασίας την οποία και δίνουμε στην δημοσιότητα.

Δείτε αυτόυσια την επιστολή ΕΔΩ

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.