Επιστολή προς τον ΥΠΟΙΚ για επίδομα σε συνταξιούχους καλλιτέχνες, απέστειλε ο ΓΓ ΑΚΕΛ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Επιστολή με θέμα την επαναφορά του τιμητικού επιδόματος για τους συνταξιούχους καλλιτέχνες, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Στην επιστολή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΑΚΕΛ, ο κ. Στεφάνου αναφέρει ότι «καθημερινά γίνομαι δέκτης παραπόνων ότι πολλοί συνταξιούχοι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με αποτέλεσμα να στηρίζουν την επιβίωσή τους σε βοήθεια φίλων και στενών συγγενών τους».

Σημειώνει ότι ανάμεσα στους καλλιτέχνες που χρειάζονται επείγουσα, αλλά και μόνιμη βοήθεια, «είναι και κορυφαίοι δημιουργοί, που με το έργο τους μεγάλωσαν το ανάστημα της μικρής μας πατρίδας».

«Το τιμητικό επίδομα που παραχωρούνταν πριν λίγα χρόνια, ήταν μια μικρή αλλά τονωτική ένεση για να μπορούν  οι πνευματικοί δημιουργοί μας να εξασφαλίζουν με σχετική άνεση τα προς το ζην. Ιδιαιτέρως σε αυτές τις φοβερά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας που η πολιτιστική δημιουργία έχει πληγεί πολύ σοβαρά. Σας καλώ λοιπόν όπως επαναφέρετε το τιμητικό επίδομα ως μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της σημαντικότατης προσφοράς των ανθρώπων του Πολιτισμού στην κοινωνία και την Κύπρο», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.