Επιστολή προσφύγων από την Αμμόχωστο προς τον Βρετανό Υπ. Εξωτερικών

Να αυξήσει τις προσπάθειές της για την υλοποίηση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που αφορούν στην Αμμόχωστο, καλούν τη βρετανική κυβέρνηση με επιστολή τους πρόσφυγες από την πόλη που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι ιδρυτικά μέλη του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων.

Σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντόμινικ Ράαμπ τονίζουν ότι «αντί για την υλοποίηση των ψηφισμάτων των ΗΕ για την επιστροφή των νομίμων κατοίκων στην πατρογονική γη και εστίες τους, η Τουρκία και το κατοχικό τουρκοκυπριακό καθεστώς βιαστικά ξανάνοιξαν την πόλη στα τέλη του 2020 για τουρίστες να την επισκεφθούν και να δουν τα εγκαταλελειμμένα σπίτια μας για περιηγήσεις αξιοθέατων, φωτογραφίσεις και για τουρκικές επίδειξης μόδας, πικ-νικ και βόλτες με ποδήλατα».

Όπως επισημαίνουν, «αυτές οι ενέργειες είναι μια πρόκληση και μια προσβολή προς τους νομίμους κατοίκους της Αμμοχώστου που λαχταρούν την επιστροφή στα σπίτια τους μετά από 47 μακριά χρόνια και δε θα έπρεπε να γίνονται ανεκτές από τη διεθνή κοινότητα».

Συμπληρώνουν ότι επιπλέον τώρα είναι αντιμέτωποι με την εκκαθάριση περιοχών της πόλης και την κατεδάφιση δημοτικών κτιρίων για την επίσκεψη Ερντογάν στην Αμμόχωστο, από όπου σχεδιάζει να ανακοινώσει περαιτέρω επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας.

Την επιστολή προς τον κ. Ράαμπ υπογράφουν εκ μέρους του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων οι Αντώνης και Νίκος Σαββίδης, Κίκης Χριστοφίδης, Γιώργος Γεωργίου, Γιώργος Χατζηπαυλής, Σπύρος Νεοφύτου και Τζον Στεργίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.