Επιστολή Στ. Στεφάνου στον ΠτΔ για την ακρίβεια σε βασικά αγαθά

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπογραμμίζοντας την ανάγκη όπως η κυβέρνηση εγκαταλείψει την παθητική στάση της και κινηθεί προς την προστασία των καταναλωτών και τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας, έστειλε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Όπως αναφέρει ο κ. Στεφάνου, η κοινωνία και η οικονομία δέχονται μεγάλη πίεση εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης στην τιμή του ηλεκτρισμού, των καυσίμων αλλά και σε άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Ιδιαίτερα δεινοπαθούν τα μικρομεσαία νοικοκυριά, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Είναι αδήριτη ανάγκη άμεσα να ληφθούν μέτρα και αποφάσεις για στοχευμένη προστασία καταναλωτών και επιχειρήσεων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ενόψει αυτής της δυσάρεστης κατάστασης για χιλιάδες συμπολίτες μας η κυβέρνηση παραμένει απαθής και αδιάφορη».

«Το ΑΚΕΛ έχει συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις για το τι μπορεί και επιβάλλεται να γίνει.

Για παράδειγμα, η προσωρινή και στοχευμένη απορρόφηση μέρους του κόστους από την αύξηση της τιμής του ηλεκτρισμού από την ΑΗΚ πρέπει ξανά να συζητηθεί. Όπως επίσης πρέπει να ξανά συζητηθεί το θέμα της φορολογίας των καυσίμων.

Για την άμεση προώθηση των προτάσεων που έχει το ΑΚΕΛ στα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια, αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το ΑΚΕΛ για να προωθήσει τις προτάσεις και τις απόψεις του, προγραμματίζει συναντήσεις με την Υπουργό Ενέργειας κυρία Πηλείδου, το Δ.Σ. και τη διεύθυνση της ΑΗΚ, τη ΡΑΕΚ, την Υπηρεσία Προστασίας του καταναλωτή, την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και τους Συνδέσμους Καταναλωτών.

Η κοινωνία και η οικονομία χρειάζονται προστασία, το ΑΚΕΛ διαθέτει προτάσεις και θα εργαστεί αυτές να υλοποιηθούν».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.