Επιστολή στον Γ.Εισαγγελέα για την επίδραση του αλκοόλ στην λειτουργικότητα του ΠτΔ (ηχητικό)

Επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα απέστειλε η συμβουλευτική ψυχολόγος Χάρις Χαραλάμπους αναφορικά με τα φαινόμενα επίδρασης του αλκοόλ στη λειτουργικότητα του προέδρου Αναστασιάδη.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» είπε ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση της διανοητικής κατάστασης του προέδρου της Δημοκρατίας. Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αναφορές από δημοσιογράφους και κόσμο αναφορικά με τη σχέση του προέδρου της Δημοκρατίας με το ποτό.

Εξέφρασε προβληματισμό γιατί ο πρόεδρος δείχνει να έχει απώλεια μνήμης για συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν γίνει, δε θυμάται γεγονότα ενώ μιλά για πράγματα που έχουν συμβεί αλλά δεν έγιναν. Επίσης είπε ότι υπάρχει και μια έλλειψη αυτεπίγνωσης για το ιστορικό της χρήσης του αλκοόλ.

Όπως είπε, η χρόνια εξάρτηση από το αλκοόλ δημιουργεί αλλαγές στη λειτουργία του εγκεφάλου, στο πως ένα άτομο λαμβάνει αποφάσεις και στο κατά πόσο οι αποφάσεις του είναι ηθικές ή όχι.

Επίσης είπε ότι ίσως θα πρέπει να γίνει και θεραπεία γιατί τόνισε ότι τα πρόσωπα που καταναλώνουν αλκοόλ για χρόνια, αρνούνται να κάνουν θεραπεία. Ίσως, πρόσθεσε, να μιλάμε για ιατρικά σύνδρομα που ενδεχομένως να κάνουν ζημιά στον εγκέφαλο του προέδρου.

Η Χάρις Χαραλάμπους είπε ακόμα ότι ο πρόεδρος είναι γνωστό ότι καταναλώνει αλκοόλ από τη δεκαετία του 1990.

Η επιστολή εστάλη στον Γενικό Εισαγγελέα στις 16 Φεβρουαρίου και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση.