Επιστολή στον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για τη μαύρη λίστα Τ/κ

Συμβολική εκδήλωση της τ/κ πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» έξω από την «πρεσβεία»

 

Επιστολή, με την οποία ζητείται να δημοσιοποιηθεί ποιοι είναι οι Τ/κ στους οποίους η Τουρκία απαγορεύει την είσοδο, επέδωσε χθες το πρωί στην τουρκική «πρεσβεία» στα κατεχόμενα αντιπροσωπεία της τ/κ πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, η πλατφόρμα πραγματοποίησε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «πρεσβεία» στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην παρουσία μελών της, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων και κομμάτων. Σε ανακοίνωση που διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πλατφόρμα υπογράμμισε τη σημασία που έχει η ανακοίνωση των ονομάτων των Τ/κ στους οποίους η Τουρκική Δημοκρατία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα, σημειώνοντας ότι η ύπαρξη τέτοιας λίστας είναι λυπηρό γεγονός.

Την ανακοίνωση ανέγνωσε εξ ονόματος της πλατφόρμας ο πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάν.

«Αυτοί οι φίλοι (που δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία) είναι τρομοκράτες; Οι πολίτες αυτής της “χώρας”», είπε ο κ. Μπενγκιχάν εννοώντας το ψευδοκράτος, «φτάνουν στα αεροδρόμια της Τουρκίας, συλλαμβάνονται και τίθενται υπό κράτηση. Θέλουν να μάθουν ποιο είναι το πρόβλημα, ποιοι Τ/κ θεωρούνται “απαγορευμένα πρόσωπα” και ποιο είναι το αιτιολογικό».

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.